preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Miljevačko Valentinovo

Autor: Nadin Cuca, 18. 2. 2020.

Dan zaljubljenih jedan je od najzanimljivijih dana u godini, pogotovo ako se ubrajamo u zaljubljene. Slavi se svake godine 14.veljače na dan sv. Valentina, zaštitnika zaljubljenih.

U spomen toga dana postoji puno zanimljivih priča. Jedna od njih je da su u 16. stoljeću mladići ostavljali ljubavne poruke i čestitke na pragu svoje odabranice. Čestitke su bile pažljivo izrađene, obrubljene čipkom ili ukrasnom vrpcom i to su vjerojatno bile prve čestitke i razglednice ikada poslane. Kako je tadašnjim mladićima sigurno bilo potrebno dosta vremena da ukrase čestitke, tako su se i miljevački učenici za taj dan pripremali i nekoliko dana unaprijed.

Na satu INA učenici skupine „eT bees“, s učiteljicom Nadin, odlučili su umjesto čestitaka izrađivati pano. No ne bilo kakav. Razgovarajući o ljubavi, shvatili smo da bez nje ne bi bilo ni nas. Ljubavlju smo okruženi od prvih dana našeg postojanja, a ako imamo dovoljno sreće, i do onih zadnjih kada napuštamo ovaj svijet

Ljubav može biti različite prirode, ljubav roditelja prema djetetu, djeteta prema roditelju, prema prijatelju, prijateljici, pa i kućnom ljubimcu i prirodi, no najposebnija je ona ljubav kad se zaljubimo „preko ušiju“ u nekoga tko nam je „ukrao srce“ onako, sasvim slučajno.

Od te ljubavi ne možemo samo tako pobjeći. Ta nas ljubav čini sretnima, no ponekad i tužnima, ali svejedno, lijepo je biti zaljubljen i voljeti te biti voljen. Kako smo ljubavlju stalno okruženi, tako smo odlučili napraviti pano u kojem prikazujemo da je ljubav uistinu s nama tijekom cijelog našeg životnog ciklusa.

Bacili smo se na posao. Izrezivali smo sjene likova djece, obitelji, staraca… Zatim i srca raznih veličina. Na kraju smo dodali i naslov kako ne bismo zaboravili čestitati si taj dan i na engleskom jeziku.

 

Svi učenici su se rado uključili u uređivanje školskog panoa i bili zadovoljni svojim radom.

Pano je izrađen u srijedu, 12.veljače 2020. te je pri svakom ulasku i izlasku iz škole podsjetio naše male đake na važnost ljubavi, ali i da se bliži to divno Valentinovo koje s nestrpljenjem očekujemo da vidimo je li pokoje pisamce i nama namijenjeno…


Izvor: Tekst: Nadin Cuca, fotografije: Marina Kordi i Nadin Cuca


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju