preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Uvod u anatomiju

Autor: Lareta Žubrinić, 24. 2. 2020.

Učenici 4. razreda miljevačke područne škole već od ranih nogu uče anatomiju ljudskoga tijela i to na jedan jako zabavan način. Otkrivamo vam  o čemu se točno radi!

Kada smo krajem siječnja u nastavi Prirode i društva počeli učiti cjelinu „Čovjek“,  učenici 4. razreda PŠ Miljevci djelovali su jako zbunjeno, ali i znatiželjno. Bojali su se kako će oni to shvatiti, kako će zapamtiti koji se organi nalaze u ljudskom tijelu, koji su gdje smješteni, ali i koji za što služe... Dok smo obrađivali lekciju po lekciju polako su pamtili i učili, ali im je sve to bilo pomalo nejasno.

Kao njihovu učiteljicu to me brinulo te sam smišljala načine kako im približiti sadržaj. Onda se odjednom „upalila lampica"!enlightened

Sutradan sam na sat donijela hamer-papire i uputila ih da izvade škare, ljepila, bojice. Gledali su me u čudu.

Spojili smo stolove, a ja sam spojila hamere te zamolila našu asistenticu Dijanu da legne na njih. I ona je bila iznenađena mojom zamolbom, ali me je poslušala. Uzela sam olovku, ocrtala obrise njezinog tijela u ležećem položaju i tek tada sam učenicima objasnila koji su njihovi zadaci.

Morali su u nacrt tijela ucrtavati kosti, a od posebnih papira u prirodnoj veličini ostale organe.

Na moje veliko iznenađenje, zadatak su prihvatili tako veselo i spremno da su našeg “čovjeka“ radili čak i pod odmorima. Nisu željeli gubiti vrijeme da ga vide završenog što prije!

Moja najveća sreća je bila na kraju posla kada je naš „čovjek“ završen i kada su svi odreda uzviknuli rečenicu: Mi smo sve to shvatili!!!!!

Kako je naš „čovjek“ uspio, možete  pogledati na priloženim fotografijama.


Izvor: Marina Kordi, učiteljica 3. i4.r. PŠ Miljevci (tekst i foto)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju