preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

"Na mekanoj travici veselo se smije, zelena joj kapica, a curica nije!"

Autor: Jasminka Stošić, 11. 3. 2020.

Prvi znakovi proljeća ukazali su se napokon i u našem zavičaju, a među prvima svoje su bijele i snene glavice podigle upravo – VISIBABE! Svojom nježnom i ritmičnom zvonjavom pozvale su i nas na proslavu koju priroda svake godine iznova priređuje u čast proljeću. Pa tko bi uopće odolio tako iznimnom događaju?

 

„Poziv“ koji su nam samom svojom pojavom  i milozvučnom budnicom uputili ovi netom procvali „zvončići“ najozbiljnije su shvatili i miljevački učenici i uključili se u pripreme za tu radosnu svečanost.

Mlađi polaznici IA „Lidras“, naši prvoškolci, imali su zadatak pročitati i ilustrirati pjesmu „Mala visibaba“ i pokušati ju upamtiti i kazivati naizust, dok su se stariji učenici bavili zahtjevnijim zadatkom - pisanjem  pjesme u formi činkvine, čija je tema bila upravo VISIBABA.

Pošto su prethodno ponovili pravila o pisanju ČINKVINE (petostiha), učenici su iznosili svoje prijedloge imenica, pridjeva, glagola...,stihova.

Naposlijetku njihov je zajednički stvaralački pokušaj urodio ovim rezultatom:

VISIBABA.

SNJEŽNOBIJELA, POGNUTA.

KLIMA, BUDI, ZVONI.

USREĆI DJECU I LJUDE.

VJESNIK.   

 

 

Jesu li bili uspješni u svom zajedničkom literarnom zadatku, prosudite sami!

U svakom slučaju, izvrsno su surađivali, dobro se zabavili, a  sve čime su se na satu izvannastavnih aktivnosti bavili prikazali su i svojim tematskim plakatom, koji sada u čast visibabi - vjesnici proljeća, stoji u holu naše miljevačke škole i podsjeća sve nas na radosnu vijest, čiji bismo smisao mogli također izraziti u pjesničkom stilu:

NIKNULO JE PRVO CVIJEĆE...

RADUJTE SE: VEĆ "KUCA" PROLJEĆE!

I naši mali miljevački pjesnici raduju se proljeću koje dolazi, ali i novim „lidrastim“ izazovima. Vjerujemo kako će i naše buduće aktivnosti (Baš kao i ova o kojoj čitate!) biti podjednako:

- ZABAVNE

- POTICAJNE 

- (i) PLODONOSNE! 

 


Izvor: Jasminka Stošić, voditeljica IA u PŠ Miljevci
Priloženi dokumenti:
visibaba_mala.mp3 (1.40 MB)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju