preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Razredna nastava - termini nastave na daljinu

Autor: Lareta Žubrinić, 22. 3. 2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji,

ovim putem podsjećamo na termine nastave na daljinu koju organizira MZO u suradnji s HRT na 3. programu pod nazivom "Škola na Trećem" te Vam u nastavku prosljeđujemo odgovor na najčešća pitanja vezana uz ovu temu. 

 

 
Razred Termin Reprizno emitiranje
1. razred OŠ 8.00 – 9.00 14.00 – 15.00
2. razred OŠ 9.00 – 10.00 15.00 – 16.00
3. razred OŠ 10.00 – 11.00 16.00 – 17.00
4. razred OŠ 11.00 – 12.00 17.00 – 18.00

 

 

 

 

Prenosimo odgovor na najčešća pitanja sa stranica Škola za život: 

PRAĆENJE NASTAVE NA TELEVIZIJI

Temeljni je princip da se dostupnost materijala i učenje omogući svim učenicima bez obzira na uvjete koje učenici imaju kod kuće ili potporu koju im pružaju učitelji u prvom tjednu kada su se prilagođavali novom načinu rada.

Posebno su tu osjetljiva kategorija učenici u razrednoj nastavi jer oni ne komuniciraju neposredno s učiteljima nego komunikacija ide preko roditelja.

Dakle, program Škole na Trećem koncipiran je tako se svi ishodi učenja ostvare do kraja školske godine i svjesno da su neki učenici već obradili neke od sadržaja ili da nekima nešto od predznanja nedostaje i tu je važna uloga učitelja razredne nastave da to balansiraju.

Već od sljedećeg tjedna nastava Škole na Trećem bit će više usmjerena na ostvarivanje konkretnih ishoda učenja i organizirana u prijepodnevnim satima bez dodatnih (zabavnih) sadržaja te će se reprizirati u poslijepodnevnim satima.

Na taj način omogućit će se da učenici imaju više vremena za vježbanje i rad na pratećim zadacima koje im daju njihovi učitelji.

Omogućit ćemo i da se unaprijed objave sadržaji koji će se raditi sljedeći dan na Školi na Trećem kako bi se učitelji mogli pripremiti.

Ponavljamo,

Dodatno učitelji trebaju povezati roditelje virtualnim putem (e-mail, Viber, Yammer, WhatsApp i sl.) te davati dodatne upute za rad učenika.

Primjerice, što trebaju pročitati, koje zadatke napraviti iz udžbenika, trebaju li nešto izraditi, nacrtati, izračunati ili razgovarati s roditeljima o nekoj temi. Zadaci mogu biti povezani s programom koji se prati na Školi na Trećem, ali i ne moraju biti u izravnoj vezi. Roditelji ili staratelji su dužni prenijeti upute učitelja djeci i u mjeri u kojoj je to moguće nadzirati njihov rad, a za dodatne upute ili savjete obratiti se učitelju, odnosno stručnom suradniku škole.

 

Za sva dodatna pojašnjenja, pomoć ili savjet

vezano uz nastavu na daljinu -

-obratite se svojoj razrednoj učiteljici. yes

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju