preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Virtualna "Noć knjige"

Autor: Eva Turza Mitrović, 27. 4. 2020.

"Noć knjige" u našoj se školi obilježava kvizom "Nas lektira ne sekira". Ove je godine kviz održan online što je omogućilo veći broj sudionika. Odaziv je bio dobar, a učenici su lijepo prihvatili ovakav način rada.

22. travnja obilježavamo Dan hrvatske knjige u spomen na našeg velikana Marka Marulića koji je tog dana 1501. dovršio pisanje epa "Judita".

23. travnja Svjetski je dan knjige i autorskih prava, a datum je odabran iz više razloga. 1616. tog su dana preminula dva velika književnika: Miguel de Cervantes y Saavedra i William Shakespeare. Također, prema katalonskoj tradiciji, na dan sv. Jurja poklanjaju se knjige i ruže.

Knjižnice Grada Zagreba tradicionalno obilježavaju ova dva datuma manifestacijom "Noć knjige" koja okuplja sudionike iz cijele Hrvatske. Ovo je prvi put da se otvorenje i događanja nisu mogli održati na klasičan način. Sva su događanja online, a otvorenje je održano na programu HRT. Patuljak, koji je bio maskota ovogodišnje noći knjige, dobio je maskicu i geslo "S knjigom nisi izoliran".

Sve to nije nas spriječilo da se i mi uključimo pa smo održali četvrti po redu kviz "Nas lektira ne sekira"! 

Kviz organizira knjižničarka Eva Turza Mitrović u suradnji s učiteljicom Hrvatskoga jezika Božicom Filipović Veg. Prethodne tri godine održavali smo ekipna natjecanja za učenike predmetne nastave. Ove godine svi učenici PN mogli su sudjelovati u kvizu koji je objavljen u Ms Forms. Ka kraju kviza čekao ih je Padlet na kojem su ostavljali svoje pozdrave i dojmove.

Made with Padlet

 

Srednja je ocjena kviza 4.52 što znači da su učenici bili zadovoljni i da su se zabavili.  Ukupno je sudjelovalo 29 učenika, a neki su bili zaista uspješni! Neka su pitanja bila vrlo jednostavna, a za neka se trebalo malo potruditi: "prošetati" kazalištem i muzejom, pročitati natuknicu iz enciklopedije i slično.

Iako je ovo iskustvo bilo zabavno, mi se više volimo družiti u školi. Uz nadu da sljedeće godine neće biti ovako, ostavljam jedan virtualni straničnik koji biste inače dobili u knjižnici.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju