preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Nastavnički stol - prodajni štand

Autor: Lareta Žubrinić, 16. 10. 2020.

Ovoga su tjedna učenici 6. razreda na satu Hrvatskoga jezika svoju učiteljicu „premjestili“ u učeničku klupu, a nastavnički je stol preuzeo ulogu prodajnoga štanda, za kojim su učenici pokušavali učiteljici „prodati“ svoj proizvod. Riječ je, naravno, o mjesečnom projektu na kojem su šestaši vrijedno radili.

Svojim su ručicama izradili predmet po izboru od materijala po izboru (drvo, žica, glinamol, papir, plastika, uže, karton i slično) te su na nj trebali urezati ili napisati određenu riječ ili slova na glagoljici, čiju su abecedu i naučili na satu Hrvatskoga jezika.

Učenici su u tome bili i više nego uspješni (recimo samo da je „palo“ mnogo petica), pa su se tako na štandu mogle pronaći predivne glagoljične šalice, ogrlice, narukvice, zidni ukrasi, knjige džepnoga izdanja, tanjurići, žličice, zdjelice, privjesci za ključeve, broševi, društvene igre i slično. Sve je to nakon izrade trebalo i lijepo umotati kako bi učiteljici-kupcu bilo što privlačnije i oku ugodnije (a znamo da učiteljica ima strogo oko 😊 ) te istaknuti cijenu, odnosno iznos kojim svaki učenik procjenjuje i vrednuje svoj ručni i unikatni rad.

Time se na satu Hrvatskoga jezika, osim usmenog izražavanja i prezentiranja svog proizvoda razvija i poduzetnički duh te kreativnost. 
Naš šaroliki štand i radove pogledajte na priloženim fotografijama.


Pozdravljamo vas do našeg sljedećeg „okršaja“ s novim izazovima zvanim Mjesečni projekti u nastavi Hrvatskoga jezika!

 


Izvor: Božica Filipović Veg, nastavnica Hrvatskoga jezika OŠ V. Nazora Nova Bukovica


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju