preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

DAN KRUHA I DAN JABUKA - sjajni su to dani! Njih su i ove godine, na zanimljiv način i uz obilje zahvalnosti, obilježili i miljevački mališani!

Autor: Jasminka Stošić, 25. 10. 2020.

Ovoga mjeseca (u razdoblju od 12. - 16. listopada) učenici PŠ Miljevci obilježili su Dan kruha – no ovogodišnji je (iz epidemioloških razloga) bio osmišljen na malo drugačiji način! I ove su godine, naime, mališani spravljali kruh prema tradicijskim receptima, ali nakon što su ga umijesili prema uputama svojih baka i mama, a potom i ispekli, podijelili su ga i pojeli u društvu svojih ukućana. I ovaj su „slasni zadatak” svi odradili, naravno – za 5!

A mi s vama dijelimo dio zanimljivih fotografija koje su tim povodom nastale.

Poput naših učenika, okušajte se i vi u zadatku koji vas vodi do mudrih izreka o kruhu:

http://www.profil-klett.hr/kvizovi/prez/gotovi/data/hrvatski_na_dlanu_2/hnd_2_str_24__s/index.html

20. listopada smo također obilježili i Dan jabuka – bilo je tu raznih aktivnosti i zadataka, od likovnih, preko enigmatskih pa do matematičkih. Svi odreda bili su miljevačkim đacima podjednako zabavni i poučni, a najviše su truda uložili u izradu domaćeg soka od jabuka. Osim što je prepun korisnih i našem zdravlju potrebnih vitamina i minerala, i okus mu je fantastičan pa su se njime naposlijetku uspješno i okrijepili.

Sve u svemu – Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i ove školske godine donijeli su zabavu i veselje u našu miljevačku školu! Osim što smo se još bolje upoznali s tradicijom i zavičajnom gastro – baštinom, postavili smo, vjerujemo, kod naših učenika i temelje zdravijim prehrambenim navikama. A to nam je i bio cilj!

I za kraj, nudimo vam malo „jabukolike” matematike kakvom su se, u čast ove „voćne kraljice”, bavili i mali Miljevčani protekle sedmice!


Izvor: Jasminka Stošić, razredna učiteljica 2. i 3. r. u PŠ Miljevci i voditeljica IA "Mladi čuvari kulturne baštine" (tekst i foto)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju