preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Mladi volonteri na Farmici

Autor: Lareta Žubrinić, 6. 11. 2020.

Volonterske aktivnosti u studenom započeli smo posjetom Skloništu za životinje "Farmica" kamo su naši učenici odnijeli donaciju prikupljanu tijekom mjesec dana, počevši od 4. listopada Svjetskog dana zaštite životinja. Leon Dolovski, učenik 6.r., ujedno i član Novinarske skupine "Cvrčak" o tome je napisao vijest, a možete  pogledati i njegov intervju s domaćicom Mateom koji je snimila Carmen Bokorni iz 5.r.

Dana 2.studenog 2020. za vrijeme jesenskih praznika učenici Marko Skovračin, Carmen Bokorni, Dario Stojanović i Leon Dolovski u pratnji ravnateljice Larete Žubrinić, posjetili su "Farmicu".

"Farmica" je Sklonište za životinje i nalazi u jednom selu bilže Našica, to jest u Našičkom Breziku. Tamo su ih dočekali domaćini,  vrijedni volonteri Matea i Nenad koji su im pokazali sve životinje koje ovdje žive i rekli im neke zanimljivosti o njima.

 

A na "Farmici" ima puno životinja! Ne samo pasa. Tu su svoj dom, zaklon i sigurnost pronašli i jedan galeb iz Pule s prijateljicama patkama, kokoši, slavonska krmača i vijetnamska gica, ali i golubica.

Na Farmici smo upoznali i  psa Terrya koji ne može hodati na zadnjim nogama pa su mu napravili jednu spravicu na dva kotačića koja mu pomaže da može slobodno trčati po livadama, ponija Rokija koji voli jesti jabuke i mrkvu, a malo gricnuti i za nogu, ako ne gledaš, malu Jagodu, najnovijeg člana Farmice, magarca Miška koji prvi pozdravlja goste na Farmici.

Prle i Miki su cijeli život su bili na lancu, stari deda Mile vidi svega 2%, a Dario- je najluđi pas, veliki lajavac. Ovo je preslatka Nova koja čeka svoj dom.

Nama je svima jako drago što smo mogli pomoći stanovnicima Farmice. Odnijeli smo prikupljene deke, plahte, ručnike i hranu koje su prikupljali učenici i djelatnici naše škole,  a pomogli su i roditelji i bivši učenici. Hvala svima! 

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju