preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

10. studenoga- Svjetski dan znanosti za mir i razvoj

Autor: Martina Ocelić, 8. 11. 2020.

Dan znanosti predstavlja priliku da se upravo na taj dan pokuša povećati razumijevanje prirodnih znanosti i matematike od strane učenika osnovnih škola i, posljedično tome, povećati njihovo zanimanje za ta područja znanosti.
Tako su učenici 8. razreda, s učiteljicom fizike Martinom Ocelić, izradili plakate o najutjecajnijim znanstvenicima i prisjetili se njihovih važnih djela.

     "Svjetski dan znanosti za mir i razvoj - prigoda je to jačanja svijesti javnosti o ulozi znanosti u promociji mira i održivog razvoja, ali i o širenju rezultata znanstvenih istraživanja te usmjeravanja pažnje k izazovima s kojima se znanost suočava." 

     Kroz povijest pa sve do recentna doba, mnogi su hrvatski znanstvenici radom punim entuzijazma i neiscrpne energije za istraživanje i proučavanje dali velik doprinos ne samo našoj već i svjetskoj znanstvenoj baštini pa su se naši učenici odlučili prisjetiti pojedinih najutjecajnijih i najznačajnijih Hrvata i svjetskih znanstvenika koji su svojim istraživačkim i razvojnim naporima dali neupitan obol sistematiziranom i argumentiranom znanju kao temelju društvena razvoja.

Primjerice Andrija Mohorovičić, Lavoslav Ružička, Nikola Tesla, Vladimir Prelog, Eduard Slavoljub Penkala, Faust Vrančić, Milutin Milanković, Marin Getaldić i mnogi drugi.

     Portrete velikana znanstvenog svijeta prikazali smo na "mini" plakatima i same radove izložili na panou u školskom hodniku. 

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju