preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Prvašići posadili ruže u školski park!

Autor: Kristina Pintarić, 13. 11. 2020.

Studeni je idealan mjesec za sadnju voćaka, ali i za sadnju ruža. Naši vrijedni prvašići, članovi Eko skupine, iskoristili su ovaj ponedjeljak kako bi posadili ruže u naš školski park.

No nisu to bilo kakve ruže! Mi smo se odlučili za sadnju starih sorti ruža, mirisnih i otpornih na bolesti. Sadnice smo financirali i posadili u sklopu projekta „Naš park živi s nama“.

Ovaj projekt provodi se u sklopu izvannastavne aktivnosti „Eko skupina“ u kojoj inače sudjeluju učenici 1. razreda. U provođenje projekta "Naš park živi s nama" uključeni su također i ostali učenici razredne i predmetne nastave zajedno sa svojim učiteljima i djelatnicima škole te volonterima.

Kroz ovaj projekt učenike škole potičemo na svakodnevno korištenje školskoga parka na odgovoran, zdrav i koristan način.

 

Svaki učenik posadio je po jednu ružu te se obvezao brinuti za nju.

 

 

Našu malu akciju podržale su ravnateljica Lareta Žubrinić i pedagoginja Ruža Živković koje su također posadile svaka po jednu ružu u našemu parku, a ružu je posadila i razredna učiteljica Kristina Pintarić tako da se u našemu parku sada nalazi 12 starinskih ruža, svaka sa svojim posebnim imenom, a koje će uljepšavati prostor parka.

 

 

Ovim projektom želimo našem školskom parku „udahnuti život“, oplemeniti ga i učiniti poželjnim za boravak naših učenika i ostalih korisnika. Želimo učiniti park prostorom u kojemu će naši učenici, a i svi ostali korisnici, svakodnevno boraviti i korisno provoditi vrijeme na svježem zraku i u prirodi.

 


Izvor: Kristina Pintarić (tekst i foto)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju