preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan ljubaznosti

Autor: Nadin Cuca, 13. 11. 2020.

Gledajući televiziju i prateći svjetska zbivanja često možemo čuti puno loših vijesti. Da bismo skrenuli pažnju s lošega, naše vrijedne eT pčelice odlučile su učenicima 1. i 4.razreda uljepšati dan.

Dan ljubaznosti obilježava se 13.studenog svake godine. Kako su u provedbi epidemiološke mjere, učenici izvannastavne aktivnosti „eT Bees“ odlučili su započeti s obilježavanjem Dana ljubaznosti nešto ranije.

U srijedu, 4.studenog 2020. ispisivali su na papiriće lijepe, motivirajuće poruke. Zamišljali su kakvu bi poruku sami voljeli dobiti, smileyporuku koja bi ih raspoložila, koja bi ih razveselila kad su tužni, koja bi ih usmjerila da postanu boljiyes , te poruku koju bi i sami voljeli napisati za sebi nekoga bitnog. heart

Tako je u samo nekoliko minuta nastala hrpica divnih poruka!

 

 

 

Učenici su poruke uljepšali flomasterima, neke su ukrasili pokojim crtežom i ubacili u posebnu kutiju, koju smo nazvali „The box of kindness“.

 

 

Poruke se „odspavale“ u kutiji punih tjedan dana kako bi bile čiste od virusa i bakterija te kako bi prošle siguran put i došle u prave ruke.

11. studenog učiteljica Nadin uzela je kutiju i odnijela je u razred učiteljice Marine. Poruke su jako razveselile učenike 1.i 4.razreda. Jedva su čekali svoj red kada će moći izabrati svoj poseban papić.

S osmijehom su čitali poruke, nisu ih mogli zadržati samo za sebe, nego su ih čitali na glas, komentirali, pokazivali jedni drugima… Dok su se jedni radovali lijepim epitetima, poput  :baš si lijep/a, dobar, ljubazan, pristojan, pravi prijatelj, jedna je učenica rekla: „Ova poruka je baš za mene, piše da se vidi da volim puno učiti.“

 

 

 

Učiteljica Marina je iz prikrajka uživala s učiteljicom Nadin prateći kako su učenici pod dojmom od divnih poruka koje su primili, pa smo i nju iznenadili. A kao što i ide uz učiteljski posao, učiteljica Marina je izvukla poruku da je jaaako pametna, pa možemo zaključiti da su poruke zbilja pronašle prave osobe kojima su i trebale doći.

 

 

S obzirom da nismo u mogućnosti vama, našim divnim, dragim čitateljima 😊, pružiti priliku da zasučete rukave i izvučete svoju poruku, budite vi nekome motivirajuća poruka, izmamite nekome osmijeh na lice i na taj način obilježite Dan ljubaznosti!

 


Izvor: Tekst: Nadin Cuca; Fotografije: Nadin Cuca


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju