preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Operacija Park - moguća misija!

Autor: Lareta Žubrinić, 16. 11. 2020.

Članovi Školskog volonterskog kluba „Bukovačka dobra srca“ s voditeljem vjeroučiteljem Đorom Đorđevićem organizirali su lokalnu volontersku akciju pod nazivom "Operacija Park - moguća misija!" koja se održala u subotu 14. studenog.

Cilj ove velike akcije bio je uređivanje našeg školskog parka kroz nekoliko aktivnosti: uređivanje staze u parku, skidanje stare ograde i sadnja živice, sadnja ukrasnog bilja i uređivanje okoliša, recikliranje starih klupa i izrada novih…

U ovu akciju uključili su se brojni volonteri i donatori iz naše lokalne zajednice: roditelji naših učenika, Nogometni klub Zrinski, Lovačka udruga Jelen, Krojački obrt DE-MA Marijane Dujak, Udruga žena „Bukovica u srcu“, Općina Nova Bukovica uz sudjelovanje  učenika volontera, djelatnika škole kao i bivših učenika škole.

Na donacijama zahvaljujemo i tvrtki Radlovac d.d. iz Orahovice kao i Flori VTC d.o.o.Svatko je bio za nešto zadužen i posao se odlično odradio - uz puno volje i ideja naš je park zasjao novim sjajem!

Nogometaši iz NK Zrinski skinuli su staru ogradu ispred škole, tate iz Vijeća roditelja uz pomoćnike iz Slatine poslagali su palete u nove klupe i stolove, mame, učiteljice i učenici su bojali, uređivali stazu, kopali, grabljali, vozili i širili kamen, a sve to da naš park još ljepša vanjska učionica.  Odrasli volonteri reciklirali su stare klupe, a učenici su sve pograbljali i poravnali. Susjedi su pomogli s traktorom da skinemo stare grane naše školske lipe.

Za doručak pobrinule su se mame volonterke i učiteljice, a za ukusan ručak cijeloj vrijednoj ekipi pobrinuo se gospodin Željko Rabotski iz LU Jelen Nova Bukovica.

Nakon puno mukotrpnog rada napokon smo postigli da naš park izgleda ljepše i bolje nego ikada do sada! Od srca zahvaljujemo svima koju su se uključili u akciju jer lijepo je znati da još uvijek u našem užurbanom svijetu postoje ljudi koji su spremni odvojiti malo vremena i pomoći svojoj zajednici!

Ravnateljica škole je svim sudionicima podijelila zahvalnice koje su izradili učenici Luka Lovrečić iz 3.r. i Miriam Brzica iz 1.r.,a  posebno je pohvalila učenike volontere: Davida Fuljeka iz 8.r., Matea Tandarića, Petra Kurtića, Mariju i Kristijana Škrničkog te MIhaela Mandića iz 7.razreda. Hanu Kribl iz 6. razreda, Carmen Bokorni, Leona Mandića i Daria Stojanovića iz 5.razreda!

Ova je volonterska akcija nastala u sklopu projekta "Vrline znanja - ulaganje u ljude i zajednice" na kojemu škola radi  od 2019. godine u  suradnji s Volonterskim centrom Osijek  D-Kolektiv i  Zakladom "Slagalica" iz Osijeka! 

 

Kristijan Škrnički 7.r, Novinarska skupina "Cvrčak"

Velika fotogalerija OVDJE


Izvor: Kristijan Škrnički, učenik 7. razreda, Novinarska skupina Cvrčak, tekst i fotografije


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju