preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Američki Dan zahvalnosti u našoj školi

Autor: Tatjana Bistrović, 27. 11. 2020.

Američki Dan zahvalnosti se slavi četvrti četvrtak u mjesecu studenome, a u SAD-u se slavi službeno od 1863. godine odlukom predsjednika Abrahama Lincolna. 

Nakon Božića, to je za Amerikance najvažniji obiteljski blagdan te su ga učenici 5. razreda obilježili 26. 11. 2020. tako da su zajedno sa svojom učiteljicom Tatjanom Bistrović istraživali o njemu i tako izradili zajednički plakat. Učenici su pronašli razne zanimljive informacije, a najvažnija je ta da se tijekom tog blagdana velikom gozbom uz pečenu puricu, pitu od bundeve, ukusne kolače i razne druge specijalitete obitelji okupljaju i istinski zahvaljuju Bogu, obitelji i prijateljima za sve dobro kojim su ih obdarili. Pritom se ne misli samo na materijalna dobra, već i na zdravlje, ljubav, lijepe trenutke. 
Učenici su naučili da je dobro učiti se zahvalnosti, u ovom slučaju preko ovog blagdana, jer se svakodnevno svi susrećemo sa nezahvalnošću, sa ljudima koji ne znaju i ne žele cijeniti ono što imaju, već stalno traže više i bolje. 
 
 
 
 
 
Tekst i fotografije: Tatjana Bistrović, učiteljica engleskog jezika
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju