preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Božićna pšenica za naše Erasmus+ partnere u projektu

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 18. 12. 2020.

Učenici, članovi učeničke zadruge „Bukvica“, 17. prosinca 2020.,  s učiteljicom Kristinom Kukuljević (voditeljicom školske zadruge) uz ideju i koordinaciju pedagoginje Ruže Živković izrađivali su lutkice od piljevine i vate.

Na vrh lutkica stavili su Božićnu pšenicu koja će zalijevanjem i pravilnom njegom izrasti te će naše lutkice dobiti kosu. Učenice 5. razreda naše škole, Ana Dorčak, Marta Terek, Lena Valent, Mateja Karl i Carmen Bokorni izradile su svaka po jednu lutkicu prema navođenju učiteljice.

Za izradu lutkica bile su im potrebne prozirne ženske čarape (najlonke), piljevina, vata, pšenica, konac, umjetne oči za lutke i flomasteri. Nakon što je svaka učenica, prema vlastitom nahođenju i mašti izradila lutkicu svakoj lutkici pridružili smo jednu zastavu zemalja iz kojih dolaze naši Erasmus+ partneri iz projekta „Tradicionalne igre, zdrav razvoj djetinjstva“.

Ove lutkice koristili smo u online javljanju na prvom sastanku učenika kroz Projekt. Cijela ova ideja zamišljena je s ciljem razvijanja dječjeg manualnog rada, kreativnosti i mašte kroz obveze u svakodnevnom životu (npr. sadnja Božićne pšenice). Cilj nam je bio potaknuti učenike na kreativan rad u svakodnevnom životu što smo kroz navedenu aktivnost u potpunosti i ostvarili.

Fotografije: Kristina Kukuljević, učiteljica likovne kulture

Tekst i naslovna fotografija: Ruža Živković, pedagoginja
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju