preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Prvi online sastanak učenika kroz Erasmus+ projekt

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 21. 12. 2020.

Dana 17. prosinca 2020. učenici 4. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora iz Nove Bukovice sudjelovali su u prvom online sastanku učenika za Erasmus+ projekt „Tradicionalne igre, zdrav razvoj djetinjstva“.

Učenici 4. razreda naše škole, zajedno sa pedagoginjom Ružom Živković (koordinatoricom projekta) i učiteljicom Tatjanom Bistrović uživo su se javili iz škole svojim projektnim partnerima iz Španjolske, Portugala, Turske i Rumunjske.

Učenici iz Portugala su se kao i mi javili iz škole dok su se učenici iz Turske, Rumunjske i Španjolske javili online iz svojih domova jer je u njihovim školama trenutno nastava na daljinu zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane virusom Covid 19.

Cilj online sastanka bila je zajednička aktivnost Projektnih partnera za Božić, a ove godine je to bila izrada Božićnih čestitki. Na početku sastanka učenici su se predstavili svojim Partnerima rekavši kako se zovu, od kuda su i koliko imaju godina. Potom su učenici iz Hrvatske odjeveni u anđele otpjevali jednu Božićnu pjesmu za svoje prijatelje u drugim zemljama koju su uvježbali s vjeroučiteljem Đorom Đorđevićem.

Snimak ove izvedbe nalazi se i na Youtube-u pa ga požete pogledati:

Nakon uvodnog upoznavanja i uvodne pjesme učenici su izrađivali Božićne čestitke koje su još naknadno doradili sa svojom učiteljicom Marijom Peček. Navedene čestitke ćemo poslati u škole Partnera kao poklon i znak pažnje povodom kršćanskog blagdana Božića.

Učenici su se izuzetno lijepo zabavili, a igrom i radom razvijali su manualne vještine izrade čestitki, razvijali su kreativnost, inovativnost, maštu i estetsko uređenje teksta.

Uz to upoznali su drugu djecu (razvijali su socijalne vještine online putem preko aplikacije ZOOM), pričali su na engleskom jeziku te tako razvijali svoje znanje engleskog jezika. U ovom radu sudjelovali su i učenici marginaliziranih skupina društva, učenici izbjeglice, učenici različite vjere, rase i nacionalnosti te učenici s teškoćama u razvoju, ali svi su oni pokazali izuzetno zanimanje za rad, volju, maštu, kreativnost, poštovanje i suosjećajnost.

Ovaj prvi sastanak prošao je u ugodnom, radnom i veselom raspoloženju što je i bio cilj online sastanka učenika za Božić.

Tekst: Ruža Živković, pedagoginja

Fotografije: Marija Peček i Tatjana Bistrović, učiteljice razredne nastave

Video uradak: Đora Đorđević, vjeroučitelj

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju