preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

U dane hladne povedimo brigu za ptičice gladne!

Autor: Jasminka Stošić, 27. 1. 2021.

Uz brojne vesele zimske aktivnosti nakon povratka u školske klupe, učenici 2. i 3. razreda PŠ Miljevci pokazali su visok stupanj ekološke osviještenosti pa su početkom ovog (18. po redu) nastavnog tjedna na Satu razrednika u sklopu e – Twinning projekta „Small steps to a big goal – what can I do for Earth?” („Malim koracima do velikog postignuća – što ja mogu učiniti za Zemlju?”) izrađivali hranilice za ptice.

 

Istodobno su na satu Prirode i društva miljevački drugašići naučili dosta novih činjenica o najpoznatijim pticama stanaricama našeg zavičaja i o načinima njihova prezimljavanja. Spojivši ugodno (I kreativno!) s korisnim, puno su toga doznali, usavršili tehnike recikliranja i usput se i dobro zabavili.

Poseban užitak je mališanima pružila spoznaja o tome kako u ovo vrijeme, dok priroda miruje pod snježnim pokrivačem, ptičice nisu toliko pogođene glađu, i to upravo zahvaljujući njihovim plemenitim namjerama i nesebičnom trudu uloženom u ove dragocjene eko – aktivnosti.

Iskreno se nadamo kako je zima u Miljevcima  ptičicama (A, također, i djeci!) od prošlog ponedjeljka puuuuno podnošljivija i ugodnija!!!!

 

 


Izvor: Jasminka Stošić, razredna učiteljica 2. i 3. r. PŠ Miljevci


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju