preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Mladi pjesnici sudjelovali na literarnim natječajima

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 27. 1. 2021.

Iako su već odavno na snazi dobro nam poznate epidemiološke mjere, to nije spriječilo učenike naše škole da sudjeluju u literarnim natječajima i ove školske godine!

Za natječaj koji organizira Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina u suradnji sa slatinskim ogrankom Matice hrvatske pod nazivom „I dok je srca, bit će i Kroacije“, a povodom Mjeseca hrvatske knjige, poslali smo radove naših učenika i učenica Anje Dorčak iz 5. razreda, Lare Dolovski i Josipa Žige iz 6. razreda. Mentorica je učiteljica Hrvatskoga jezika Božica Filipović Veg.

Lara i Josip

Na natječaju je sudjelovalo 12 učenika iz četiriju osnovnih škola naše županije, a naša je škola sudjelovala s čak 3 literarna rada. Nagrađeno je 5 literarnih radova, a iz naše škole nagrađen je rad učenice Anje Dorčak.

 učiteljica Božica i nagrađena Anja

Književna večer ove je godine radi trenutne situacije, nažalost, morala izostati, no organizatori su nas počastili vrijednim knjigama u izdanju Matice hrvatske koje su stigle na adresu naše škole i razveselile sve sudionike natječaja, kao i njihove mentore, time im zahvalivši na odazivu i sudjelovanju. 

Ovdje možete pročitati sve pristigle radove među kojima je i Anjin.


Na natječaj „27. susreti mladih pjesnika Slavonije i Baranje“ u organizaciji OŠ „Matija Gubec“ Cernik također smo morali poslati samo poštara s našim vrijednim pjesmama proizašlim iz pera mladih talenata koji se stidljivo skrivaju u 3., 5. i 6. razredu.

Autori radova su: Ivano Dolovski iz 3. razreda (mentorica učiteljica razredne nastave Jasminka Stošić), Marko Skovračin iz 5. r. te Leon Dolovski iz 6. r. (mentorica učiteljica Hrvatskoga jezika Božica Filipović Veg).

nagrađeni Leon

U mnoštvu pristiglih radova izabran je i nagrađen rad i našeg učenika Leona Dolovskog, čija je pjesma objavljena i u digitalnoj te tiskanoj pjesmarici koju smo dobili na dar od organizatora natječaja.

Svim sudionicima čestitamo, a sve ostale učenike naše škole potičemo na sudjelovanje u raznim natječajima kao predstavnici i ponos ove škole!

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju