preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Eva Turza Mitrović, 1. 2. 2021.

27. siječnja odajemo počast žrtvama holokausta. Prisjećamo se svih koji su u nacističkim logorima izgubili svoju slobodu, svoje dostojanstvo i svoj život. Učenici naše škole posebno su se prisjetili 1, 500 000 djece koja su nedužna stradala u tvornicama smrti.

Holokaust je provodio njemački nacistički režim nad šest milijuna Židova, Roma, Slavena, homoseksualaca, osoba s invaliditetom, političkim oponentima nacizma i ratnim zarobljenicima. Svake godine raznim aktivnostima i edukacijama dajemo svoj mali doprinos u širenju tolerancije, međuljudskog razumijevanja i svijesti o genocidu kao najvećem mogućem zločinu ljudske rase.

Po uzoru na projekt "Leptir" učiteljica Povijesti Martina Grundler Hrala potaknula je učenike naše škole na izradu šarenih leptira u spomen na oko milijun i petsto tisuća djece koja su stradala u holokaustu.

Leptire su ctrali učenici 1. razreda s učiteljicom Kristinom Pintarić i  učenici 4. razreda s učiteljicom Marijom Peček.

Učenici 1. i 4. razreda Područne škole Miljevci s učiteljicom Marinom Kordi svoj su doprinos dali izrađivanjem leptira od papira i bojanjem bojanki.

Članovi INA "eT Bees" pod vodstom učiteljice engleskoga jezika Nadic Cuca također su dali svoj doprinos.

A naši učenici predmetne nastave još su pratili nastavu na daljinu, no to ih nije spriječilo.  Na satu Likovne kulture s učiteljicom Kristinom Kukuljević izrađivali su leptire u od papira. Učiteljica Tihana Mađar Grgić sa svojim je osmašima na satu SRO izrađivala digitalne leptiriće u različitim alatima.

Svoje radove slali su knjižničarki putem Teamsa koja ih je objedinila u sway programu.

Sve što smo napravili pogledajte ovdje:
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju