preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Mladi čuvari prirode - likovni natječaj

Autor: Eva Turza Mitrović, 15. 2. 2021.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, pod posebnim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u školskoj godini 2020./2021. pokreće edukativnu kampanju s ciljem upoznavanja javnosti s odredbama Pravilnika o zaštiti i očuvanju Nacionalnog parka „Krka“ koji je snažno usmjeren na mehanizme zaštite, očuvanja, unaprjeđenja i korištenja jednog od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova.

Kampanjom „Mladi čuvari prirode“ želimo ojačati svijest o potrebi očuvanja resursa i bogatstva bioraznolikosti NP „Krka“ te mlađim generacijama ukazati na važnost biljnog i životinjskog svijeta u ekosustavu i prirodne ljepote Hrvatske koje želimo sačuvati za buduće naraštaje.

Imajući na umu važnost očuvanja prirode kao zaloga održive budućnosti, želja nam je učenicima predmetne nastave svih osnovnih škola u Hrvatskoj pružiti mogućnost aktivnog uključivanja u kampanju kroz kreativni likovni nagradni natječaj. Zadatak je na temelju osam zadanih biljnih i životinjskih vrsta koje obitavaju na području NP „Krka“ osmisliti i nacrtati maskote kampanje te priložiti i prijedlog poruke (slogana) ili izjavu autora/ice zašto je potrebno čuvati prirodu.

Radove koji ulaze u uži krug odabrat će stručni žiri, dok će odluku o najboljima u svakoj od osam kategorija donijeti pratitelji na društvenim mrežama NP „Krka“.  Po odabiru najboljeg rada iz svake kategorije maskote će se prenijeti u digitalni oblik te postati zaštitni znakovi kampanje, dok će poruke i izjave svih finalista postati dio edukativno-promotivnih materijala NP „Krka“. Pobjednički rad bit će nagrađen ulaznicama u Nacionalni park „Krka“ a cijeli razred prigodnim edukativno-promotivnim paketom te radionicom ili predavanjem koje će osigurati edukatori JU „NP Krka“ dolaskom u školu ili online.

Biljne i životinjske vrste koje su zadane kao teme natječaja, detaljna pravila sudjelovanja u nagradnom natječaju, kao i odredbe novog Pravilnika o zaštiti i očuvanju Nacionalnog parka „Krka“ koje su temelj ove kampanje, možete pronaći na mrežnim stranicama: http://np-krka.hr/stranice/kreativni-likovni-natjecaj-mladi-cuvari-prirode/614.html.

 

Radovi se šalju e-mailom na adresu likovni.natjecaj@npk.hr  do 15. ožujka ove godine.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju