preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Pizza lektira

Autor: Lareta Žubrinić, 11. 3. 2021.

Kakva je to tajna veza između pizze i lektire otkrijte u nastavku ...

Učenici 4.razreda PŠ Miljevci ostali su iznenađeni kada su na sat Hrvatskoga jezika stigle kutije za pizzu. Pojavio se onaj znatiželjni ? iznad svake male glavice.

Učiteljica im je objasnila kako to nisu prave mirisne i ukusne pizze nego će raditi „pizza lektiru“. Ovo im je bio prvi susret s ovim načinom obrade lektire pa su bili malo zbunjeni, ali jako znatiželjni.

Na početku sata odgledali su dokumentarni film o spisateljici Ivani Brlić-Mažuranić. Nakon odgledanog filma, učenicima je dopušteno otvoriti kutije. U svakoj kutiji su se nalazili zadaci za rad te šablona u obliku pizze na koju su imali zadatak pisati i crtati prema naputcima.

Zadataka je bilo i za istraživanje u samom djelu Regoč, a u nedostatku dovoljnog broja tiskanih knjiga poslužili su se mobitelima i računalima. Na samom kraju su imali zadatak šablonu pizze obojati da sliči na stvarnu pizzu. Uratke su ponosno stavili na pano.


Najveće iznenađenje im je stiglo u vrijeme velikog odmora, tj.gableca jer kada se radi Pizza Lektira, neizostavan gablec je naravno - pizza! 

Uz pomoć jedne mame, učiteljica je svoje vrijedne đake za trud, rad, ali i kao motivaciju za daljnji rad počastila stvarnom pizzom, a sreću koju je time izazvala nije mogla ni sanjati.

Nakon što su „sprašili“ stvarne pizze, „pizza lektire“ su bile gotove brzinom munje!

(Hvala mami Nadi na pomoći pri dostavi pizza za naše vrijedne učenike!)

 


Izvor: Marina Kordi, učiteljica 1. i4.r. PŠ Miljevci (tekst i foto)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju