preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

3. Balogijada - nacionalni krasnoslovno-scenski i likovni natječaj

Autor: Eva Turza Mitrović, 15. 3. 2021.

Dragi naši balogovci i balogovke, prije dvije godine pokrenuli smo vašu i našu Balogijadu sa željom da se balogovskom igrom riječima i značenjima, zvukovima i smislovima, kao i balogovskom širinom te estetsko-stilskom dojmljivošću likovnih umjetničkih ostvaraja zaraze i neki novi balogovci i balogovke, budući pjesnikopisci i kiparorisci. To nam je svima zajedno pošlo za rukom, srcem i umom pa se na naš raspisani natječaj odazvalo 99 škola iz čak 19 hrvatskih županija, s ukupno 650 učenika koji su svojim radovima obilježili početak vaše i naše Balogijade. Još vam jednom svima hvala na tome!

Prošle se godine umjesto čarolije stvaranja našim horizontima provlačilo nešto sasvim drugo, čemu ime izgovoriti ne treba, pa smo bili prisiljeni otkazati 2. Balogijadu onako kako smo je s veseljem planirali i za nju natječaj i raspisali, ali potpuno se zaustaviti nismo dali pa je svim školama u Republici Hrvatskoj, kao svojevrsna zamjena za živu radost Balogijade u autorovu rodnom Svetom Petru Čvrstecu, ponuđeno gledanje dokumentarnog filma Naš Zvonimir Balog – igrotvorni genij, koji je snimio Tomislav Hrebak, voditelj Balogijade. Film i sada možete pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=bmsxee-Qak0. Ove godine s velikom radošću raspisujemo novi krasnoslovno-scenski i likovni natječaj za 3. Balogijadu.

Budući da se rođendan Zvonimira Baloga, utemeljitelja suvremene hrvatske dječje poezije i najnagrađivanijeg hrvatskog dječjeg pisca, poklapa s Danom državnosti koji se od prošle godine ponovno obilježava 30. svibnja, završna će se svečanost umjesto na Balogov rođendan održati u petak, 4. lipnja 2021. godine, u njegovu rodnom Svetom Petru Čvrstecu pokraj Križevaca. Nadamo se da će se završna priredba doista i moći održati uživo u Svetom Petru Čvrstecu uz poštivanje svih epidemioloških mjera, no ako to zbog pandemijom uzrokovanih razloga neće biti moguće, završna će se svečanost održati online, o čemu će svi sudionici biti na vrijeme obaviješteni. U svakom slučaju ovogodišnja 3. Balogijada neće biti otkazana.

Pravila Natječaja i potrebnu Suglasnost portažite u privitku.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju