preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanje Dana planeta Zemlje

Autor: Marija Radijevac, 23. 4. 2021.

Na satima Prirode i Biologije te dodatnoj nastavi Prirode učenici naše škole prigodno su obilježili Dan planeta Zemlje

Počeci obilježavanja Dan planeta Zemlje sežu u 1970. godinu  kada su održane prve masovne demonstracije za zaštitu okoliša. Službeno se  Dan planeta Zemlje obilježava od 1992. godine kada je na Konferenciji Ujedinjenih naroda (UN) o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja.

Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine Opća je skupština UN 22. travnja proglasila međunarodni Danom planeta Zemlje kako bi se ojačala svijest ljudi prema  okolišu. U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.

Povodom obilježavanja toga dana, učenici  su na nastavi Prirode i Biologije pogledali kratak  edukativni video "Otpad ne mora postati smeće - smanjimo smeće zajedno". Nakon pogledanog videa,  svatko od učenika je napisao svoju eko poruku.

Učenici petog razreda  na dodatnoj nastavi Prirode su obišli školsko dvorište i park i sakupljali su otpad kojeg su kasnije reciklirali u pripadajuće kante.

Čuvajmo naš planet!

Reciklirajmo i spasimo Zemlju!

Ne bacaj smeće!


Izvor: Marija Radijevac, učiteljica prirode i biologije


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju