preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Uz veseli cvijetak, sretan ti tvoj dan, draga mama!

Autor: Maja Pavlić, 9. 5. 2021.

Druge nedjelje u svibnju, diljem svijeta, obilježava se Majčin dan. Ni mi, mali Miljevčani, u sklopu Engleskoga jezika i izvannastavne aktivnosti Etwinning pčelica (2. i 3. razred), nismo željeli biti iznimka pa smo marljivo radili i "zujali" te poklončićem uveselili svoje majke.

U nastavku pogledajte i pročitajte kakva je bila atmosfera u našoj maloj razrednoj košnici wink

 Protekla dva tjedna, sve što smo radili i izrađivali, nosili smo majke u mislima pa nam je odmah u srcima bilo toplije i veselije.

 Na satu EJ razgovarali smo o mamama, što nam one znače i usvajali rječnik vezan za Majčin dan. Izrađivali smo čestitke, te smo, kao pravi mali Englezi, tekst pisali na engleskom jeziku. Pročitajte što je jedan dječak napisao svojoj mami pa vidite kako mi samo "spikamo" kao pravi:

"Dear Mum, I love you so! You are the best mum in the world. Here's a hug just for you, here's a kiss for you, too. Dear Mum, I love you so!"

 Uz čestitku, ovaj put smo odlučili mame obradovati i cvijetom kao znakom pažnje. Najprije smo ukrašavali teglice u koje smo cvijet posadili. Tako su se u našem razredu našle teglice veselih pčelica i bubamarica. 

 

 Ovaj tjedan smo, kad su se teglice dobro osušile, prionuli poslu na svježem zraku i suncu, te presađivali cvijeće u naše vesele pčelice i bubamare.  

 

Ovim putem moram zahvaliti našoj Školi, preko koje smo nabavili prekrasne pelargonije, koja je tako iskazala zahvalu svim našim vrijednim, brižnim majkama koje podižu svoju djecu, naše učenike. A nikako ne smijem propustiti zahvaliti i našoj spremačici Antoniji koja je čitavo vrijeme brinula o našem cvijeću, marljivo ga zalijevala i čuvala od, ponekad nemilih, zraka Sunca.

 Konačni rezultat našeg rada, truda, učenja i zabave ispao je prekrasno. Mislim da će mame biti sretne i zadovoljne smiley

 

 Nakon obavljenog posla sa sobom ćemo ponijeti još jednu uspomenu iz osnovnoškolskih klupa, ali i zaključak da majku trebamo, volimo, poštujemo te joj trebamo pomagati, beskrajnu ljubav i nesebičnost uzvratiti, a ponekad ju i štedjeti....a uz naša otvorena srca, beskrajnu ljubav i zahvalnost, vjerujte nam, svaki dan može biti Majčin dan!

Svim majkama na svijetu želimo sretan, veseo i lijep svaki dan, Majčin dan!

 

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju