preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Radionica ''Otkrića učenika'' za rođendan naše škole

Autor: Kristina Horvat, 27. 5. 2021.

Dana 27. svibnja 2021. godine, učenici šestog i osmog razreda su uz vodstvo svoje učiteljice Likovne kulture, Kristine Horvat, održali zanimljive radionice pod nazivom ''Otkrića učenika''. Učenici su na jedan dan postali pravi apstraktni umjetnici te su pomoću raznih materijala stvarali umjetnička djela. 

Učiteljica Kristina je na sat likovne kulture donijela niz različitih materijala pomoću kojih su učenici mogli nanositi boje na papir. Cilj današnje radionice je bio da učenici spoznaju kako se boja ne mora nanositi samo kistovima već i materijalima koje svakodnevno upotrebljavamo u našem životu. 

Pomoću samoljepljive krep trake učenici su napravili razne oblike na papiru te spužvom ili omotom od mjehurića nanosili boju, a da nam se boja prebrzo ne osuši u nju dodajemo nekoliko kapi glicerina. 

        

Pojedini učenici su se iskušali i u izradi logotipa škole ili nekog drugog motiva pomoću samoljepljive krep trake, a boju nanosili sa starim neupotrebljivim karticama.

         

U nastavku možete vidjeti još niz primjera učenika, kako su se snašli u ulozi vrsnog umjetnika. 

        

        

Na kraju je postavljena izložba na hodnicima naše škole gdje se vidi trud i motiviranost učenika. Učenicima je ovaj način oslikavanja bio iznimno zanimljiv, a njihova gotova umjetnička djela možete vidjeti u nastavku. 

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju