preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Uz Mozartine je pjesma još ljepša!

Autor: Marija Peček, 8. 6. 2021.

U ponedjeljak 31. svibnja školu su posjetile članice Pjevačkoga studije Mozartine iz Zagreba koje su svojim edukativnim programom oduševile sve učenike razredne nastave matične škole, ali i učiteljice!

Na početku edukacije učenici i naše gošće su se upoznavali i razgovarali o tome tko što svira ili tko pjeva, gdje pjevaju najviše, vole li uopće pjevati. Razgovor je rezultirao zaključkom kako se svi trebamo opustiti i uživati u pjevanju. 

Djeca su prvo učila kako pravilno disati tijekom pjevanja i govora. Zatim su igrali igrice kao uvodno zagrijavanje prije nego su naučili jednu pjesmu.

Pjesmu su odlično savladali ponavljajući ju, a zatim su i zaplesali u njezinom ritmu i melodiji.  Neki učenici su samostalno pjevali, dok su ih ostali učenici pratili pjevajući pripjev pjesme.

Sva su djeca uvelike uživala u ovoj dinamičnoj aktivnosti što se može vidjeti i na prloženim fotografijama!

 

Pjevački studio M

jPjevački studio Mozartine osnovan je 1999. godine na području grada Zagreba. Sastoji se od jedanaest ansambala, te trenutno u sklopu njega djeluje sedam dječjih zborova, djevojački zbor, zbor dječaka, dječji musical zbor i ženski ansambl sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora. Studio trenutno okuplja preko 200 djevojčica i djevojakaa, osnovala ga je Sonja Rem.danaest ansambala, te trenutno u sklopu njega djeluje sedam dječjih zborova, djevojački zbor, zbor dječaka, dječji musical zbor i ženski ansambl sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora. Studio trenutno okuplja preko 200 djevojčica i djevojaka. Osnovala ga je Sonja Rem.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju