preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

„Dođi, Duše Sveti“ ZAZIV DUHA SVETOGA UZ POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Autor: Đora Đorđević, 9. 9. 2021.

Danas, četvrtak 9. rujna 2021. godine u župnoj crvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici, slavljena sveta misa zaziva Duha Svetoga - "Veni Sancte Spiritus" - povodom početka nove školske i vjeronaučne 2021./22. godine.

 

Poštujući sve nužne epidemiološke mjere i preporuke, euharistijsko slavlje predvodio je župnik Dejan Ilić.

Slavlju su nazočili svi učenici matične i područne škole kao i učitelji i djelatnici škole predvođeni ravnateljicom Laretom Žubrinić.

Vjeroučitelj Đora Đorđević pripremio je učenike za aktivno sudjelovanje pod misom. Tako je učenica M.N., učenica 8. razreda, čitala prvo čitanje. Učenici petog razreda Ivan Peček, Ivana Knapić, Ana Koleno i Viktorija Ćosić bili su zaduženi za prinos darova na oltar.

 

Učiteljica razredne nastave Marija Peček i vjeroučitelj čitali su prigodnu molitvu vjernika.

Misi je prisustvovao velik broj roditelja. Misno pjevanje animirala je gđa Monika Brzica.
Župnik je poručio da kad nam je u životu teško, kad nam nešto ne polazi za rukom ili kad učimo a nikako da zapamtimo da se i tada trebamo sjetiti dragog Boga.

„Učiti trebamo iz više razloga, a ja ću navesti tri: Prvi razlog zbog kojega treba učiti smo mi sami. Jer smo sretni kad dobijemo izvrsne ocjene. Drugi razlog zašto treba učiti su naši roditelji, oni ponosni na nas kad smo odlični. Treći razlog zašto treba učiti su naši učitelji, jer su i oni ponosni na uspjeh svojih učenika. Iako ponekad mislimo da je učiteljima lako, oni održe sat i odu kući a mi se moramo mučiti sa zadaćama, kako školskim tako i domaćim. Tek kad sam i ja postao učitelj vidim da i učitelj biti je vrlo zahtjevan posao. Oni isto moraju cijeli život učiti. I zato, ajmo zahvaliti svojim učiteljima za sve ono što čine za nas, za njihov trud jednim aplauzom“, rekao je na kraju svete mise župnik Dejan.

Na svršetku svete mise svi su učenici zajednički molili molitvu zaziva Duha Svetoga. Duh Sveti kao svijetlo koje nam je toliko potrebno u našem radu i učenju i općenito u svagdašnjem životu.

Na samom kraju župnik je izmolio molitvu blagoslova školske djece kao i molitvu blagoslova knjiga i školskog pribora, te blagoslovio sve nazočne.

Na izlasku iz crkve, vjeroučenike su dočekale tri pune košare slatkih proizvoda.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju