preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dva nova natječaja udruge Mlada pera

Autor: Eva Turza Mitrović, 10. 9. 2021.

1. lipnja započela su i sve do 20. prosinca trajat će dva literarna natječaja udruge Mlada pera: Kontinent ili more, u čemu različite su zore? i Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’.

Svatko zna što voli u svome zavičaju, u svome kraju i po čemu je njegov kraj jedinstven u odnosu na druge dijelove, ali…
…uvijek postoji to ali!

Natječajem Kontinent ili more, u čemu različite su zore? pitamo mlade literate, što ima u nekom drugom dijelu Lijepe naše, a što nema u njihovom zavičaju? Što bi htjeli da bude i kod njih jer drugdje toga ima, a kod njih nema?

Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’  natječaj je u kojem te pitamo koju supermoć bi htio imati da možeš ispraviti nešto što misliš da bi trebalo kod prijatelja ili roditelja ili općenito ljudi, u prirodi, na svijetu…ili jednostavno koja supermoć da bi pomogao nekome u nečemu? A možda ti treba supermoć da promijeniš nešto kod samoga sebe?

Najbolji dobivaju poklon pakete i plakete u tri kategorije:

osnovnoškolci 1. – 4. razreda
osnovnoškolci 5. – 8. razreda
srednjoškolci

Podsjećamo na natječaj koji je u tijeku: 15.listopada završava literarni natječaj za osnovnoškolce Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara! kojim udruga Mlada pera daje priliku najmlađim autorima da u formi basne izraze vlastite pouke i mudrosti bile one upućene roditeljima, učiteljima, ili sebi samima te možda lakše progovore o temi ili problemu koji je za njih bitan. Mogu izabrati životinju koja će biti odraz njih samih ili pak onih kojima je pouka upućena. Tiskat će se bojanka s najboljim radovima.

Mladi literati, došlo je vaše vrijeme da pokažete (i napišete) što znate (i mislite)!

Molim da informaciju prenesete zainteresiranim učenicima i nastavnicima.

Srdačno,

Gorkić Taradi

predsjednik udruge Mlada pera
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju