preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Kristina Pintarić, 12. 9. 2021.

Učenici razredne nastave matične i područne škole sportskim aktivnostima obilježili su Hrvatski olimpijski dan.

Hrvatski olimpijski dan, poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću.

 

Simbol ove tradicionalne manifestacije je bijela majica -  “zastava  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira. Kao pravi mali olimpijci, i naši učenici su obukli bijele majice.

 

 

Upravo važnost bavljenja sportskom aktivnošću bila je naša glavna ideja ovoga petka. Učenici od 1. do 4. razreda natjecali su se u skupinama u prelaženju poligona te su se pritom odlično zabavili.

 

 

 

 

 

Nakon poligona, učenici matične škole okušali su se i u trčanju, ali ne bilo kakvom trčanju nego u utrci gdje svaki sudionik trči noseći jaje u žlici. Ova utrka pokazala je našim učenicima da ponekad nije dovoljno samo biti brz nego je potrebno biti spretan i pažljiv.

 

 


Izvor: Kristina Pintarić, učiteljica 2. razreda


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju