preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Pozdrav jeseni

Autor: Kristina Pintarić, 24. 9. 2021.

Sunčani prvi dan jeseni naši učenici su sa svojim učiteljicama iskoristili za šetnju bukovačkim vinogorjem. U našoj školi se ovaj izlet već tradicionalno obilježava i naziva – Pozdrav jeseni. Učenici su u obilasku bukovačkog vinogorja uočavali sve promjene koje se u prirodi događaju u jesen.

Naravno da su sve te jesenske promjene lijepo objašnjene i ilustrirane u našim udžbenicima Prirode i društva, ali na ovaj način, uživo u prirodi,  učenicima je sigurno bilo zanimljivije učiti o jeseni, a znanje stečeno iskustvom je trajnije i cjelovitije.

 

 

 

Na izletu su bili svi učenici razredne nastave naše matične škole. Taj dan nitko nije izostao, iako smo provodili i testiranje u sklopu izleta. Nije to bilo pisano testiranje niti je zahtijevalo puno znanja. Ovome su se učenici čak i jako radovali. Testirali smo njihovu brzinu trčanja.

 

 

Svaki učenik je trebao pretrčati zadanu dužinu u što kraćem vremenu. Za kraj smo imali i malo natjecanje  u trčanju unutar svakoga razreda gdje smo još jednom potvrdili tko su naši najbrži trkači. Na ovaj način obilježili smo i početak Europskog tjedna sporta koji ove godine traje od 23. do 30. rujna.

 

 

Nakon obilaska bukovačkih vinograda učenici su se vratili u školu gdje su nastavili s gradivom u jesenskom tonu. Čitali smo jesenski igrokaz, pjevali pjesmice o jeseni te izradili likovne uratke koristeći lišće i grančice koje smo pronašli u prirodi.

 

 

 


Izvor: Kristina Pintarić


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju