preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Europski dan jezika u bajkama

Autor: Dragana Dropulja, 27. 9. 2021.

Obilježavajući Europski dan jezika učenici su istraživali najpoznatije bajke na njemačkom i engleskom jeziku.

Na satu Njemačkog jezika su učenici predmetne nastave radili Märchen, ili na engleskom fairy tales. Učiteljica njemačkog jezika je donijela popis najpoznatijih bajki braće Grimm. Razgovarali smo o bajkama. Učenici su rekli koje su im bajke poznate i drage. Zaključili smo da original Grimmove bajke i nisu uvijek bile blage i nisu imali uvijek sretan završetak.

Nakon toga su učenici odabrali svoju najdražu bajku i ilustrirali su je na šareni papir, napisali su nazive bajki na njemačkom i engleskom jeziku, te su dobili zadatak da samostalno istraže nazive na drugim europskim jezicima, te da i njih napišu.

Tako su učenici ove godine puno istraživali o bajkama i njihovim nazivima na drugim europskim jezicima, uz to su se svi jako zabavili kao što možete vidjeti na fotografijama.

Četvrtaši su sa učiteljicom Tihanom radili fairy tales na satu i razgovarali o tome zašto je poznavanje stranih jezika važno. Igrali su kviz o europskim jezicima, zatim su pogledali bajku Pepeljuga na engleskom jeziku te su učenici nakon toga ilustrirali glavne dijelove bajke.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju