preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Mali miljevački pekari u akciji!

Autor: Jasminka Stošić, 16. 10. 2021.

Sat izvannastavnih aktivnosti („Mladi čuvari kulturne i prirodne baštine”) u četvrtak, 14. listopada, miljevački učenici 1. i 3. razreda posvetili su očuvanju gastro – običaja povezanih s izradbom kruha i ostalih pekarskih proizvoda na tradicijski način. Učenici 2. i 4. razreda izražavali su se tom prigodom svojim likovnim radovima i glumom u tematskom igrokazu.

Nakon motivacije u vidu narodne priče „Zrno pšenice”,

https://www.e-sfera.hr/dodatni-digitalni-sadrzaji/46dc7a84-e0d0-4508-b7dc-aadfad289e59/assets/audio/audio_20.mp3

učenici su se sa zahvalnošću prisjetili važnih „karika” u lancu proizvodnje kruha, u svim fazama izradbe - od njive do stola!

Stariji polaznici, učenici 3. razreda, izlagali su sve poznate i prikupljene informacije o zanimanjima ratara, mlinara i pekara i njihovoj nezamjenjivoj ulozi u procesu proizvodnje kruha i ostalih proizvoda od raznovrsnih žitarica.

Nakon teoretskog dijela uslijedio je i onaj praktični – najzanimljiviji i najugodniji te su miljevački učenici u trenu postali mali pekari! Kiflice koje su zamijesili ispekli smo uz pomoć naše dobre susjede Ivanke (umirovljene djelatnice naše škole), koja nam redovito (Poput jokera!), u slučaju potrebe, priskače u pomoć.

Zahvaljujući dobroj volji malih Miljevčana i teta Ivankinoj spremnosti da nam nakratko „ustupi” svoju pećnicu, pečene kiflice vrlo brzo su zamamno zamirisale u našoj učionici i izmamile osmjehe na lica zadovoljnih učenika.

Naša je „pekarska radionica”, zahvaljujući zajedničkim naporima, polučila izvrstan i slastan rezultat. A za tako izniman i jedinstven kolektivan duh zaslužan je (Pogađate!):

- NAŠ DOBRI SVAGDAŠNJI KRUH!!!!!


Izvor: Jasminka Stošić, voditeljica IA "Mladi čuvari kulturne i prirodne baštine" u PŠ Miljevci


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju