preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Grigor Vitez i njegove pjesme

Autor: Lareta Žubrinić, 29. 11. 2021.

Petaši su na satu lektire bolje upoznali Grigora Viteza, poznatoga dječjeg pjesnika i neke njegove izabrane pjesme. 

Već od prije znaju za neobičnog Antun Tuna, a sada su iz njegove zbirke naučili o dječjim željama i olovkama koje se same šilje, saznali da za mačke nema škole i kakve je boje potok, što je to stroj za znanje i u kakvom gradu žive djeca. 

Nakon što su učenici upoznali detalje iz života i stvaralaštva ovoga pjesnika, svatko od njih dobio je zadatak odabrati pjesmu za koju će naslikati naslovnicu i pri tome nacrtati što više motiva iz pjesme. Nastali su jako lijepi crteži!

Zatim su prema uputama trebali po izboru naučiti pjesmu izražajno čitati ili ju krasnosloviti. Također, iz pjesme po izboru, petaši su izradili lutkice i uz pomoć njih interpretirali su pjesmu pred cijelim razredom. Svatko je zaslužio pljesak svojih razrednih prijatelja! 

Ovakav sat je bio vrlo uspješan, a za nagradu učenici su odigrali dvije zanimljive igrice izrađene u programu genial.ly.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju