preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

eTwinning projekt "World Kindness Day"

Autor: Lareta Žubrinić, 15. 12. 2021.

Svi znamo da je činiti mala djela ljubaznosti prema strancima ili ljudima u nevolji jedan od najboljih načina da učinimo svijet boljim mjestom.

Etwinning projektom „World kindness day – Svjetski dan ljubaznosti“ željeli smo inspirirati  učenike na razmišljanje o riječima dobrote i ljubaznosti te utjecaju na ljude oko sebe, ojačati senzibilitet i toleranciju te ih potaknuti da češće učine nešto lijepo za druge, nešto  što ne zahtijeva puno truda, a ima nevjerojatan emocionalni utjecaj.

U projektu su sudjelovale osnovne i srednje škole te jedan učenički dom iz Italije, Španjolske, Češke, Rumunjske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske među kojima i naša škola, točnije učenici 5. , 6. i 7.  razreda s voditeljicom Laretom Žubrinić te učenice 1. razreda s učiteljicom Tatjanom Bistrović.

Projekt koji trajao od 5.11. do 5. prosinca sastojao  se od nekoliko zadataka. 

Naše prvašice prionule su obilježavanju Svjetskog dana ljubaznosti te su dijelile besplatne osmijehe za sve kojima osmijeh treba!

Nakon istraživanja što je Dan ljubaznosti i zašto se obilježava te uz misao vodilju „Lijepa riječ i željezna vrata otvara“ učenici su izrađivali plakate (digitalne u alatima Canva i Postermywall, kao i na papiru) s riječima ljubaznosti koje ljudi upućuju jedni drugima.

 

Zatim su fotografirali ili snimili u videozapisu dramatizaciju nekih  jednostavnih situacija u kojima je prikazan čin ljubaznosti  ili dobrog djela. Fotografije su uređivali u različitim fotoalatima.

 

 

Jedna od aktivnosti bila je i osmišljavanje priče u kojoj je glavna tema -  ljubaznost, a potom tu priču prikazati u stripu (koristili su programe MakeBeliefsComics, Pixton, Storyboardthat ili su ih crtali na papiru).

Neki su se dodatno potrudili pa su napravili i strip s božićnim ozračjem. Učenici su bili jako zadovoljni svojim radovima! 

 

Posljednja je aktivnost bila priprema svih materijala za izložbu te postavljanje panoa kako bi i ostali učenici vidjeli rezultate projekta.

Stoga, svaki dan, a osobito u ovo božićno vrijeme   -  uputite lijepu riječ, učinite nešto dobro za drugoga, budite ljubazni i vjerujte, tako će vam se i vratiti!
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju