preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Šareni prosinac u Maloj školi

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 3. 1. 2022.

Vrijedni predškolci, dolaskom prosinca, učili su o životu svetog Nikole. Marljivo su izrađivali njegov lik, ali i čizmice, reciklirajući plastične čaše i ostatke kolaž papira. Svakim danom bili su nestrpljiviji jer ih je zanimalo hoće li ih sveti Nikola nagraditi. 

Čizmice su stavili kod školskog prozora i iščekivali taj važan dan. Sveti Nikola posjetio ih je u učionici, a oni su mu otpjevali pjesmicu Ručice nam Niko daj. Pjesmi i plesu rado se priključio sveti Nikola s pedagoginjom Ružom Živković. 

Sljedeća prosinačka aktivnost bila je sijanje pšenice na blagdan Svete Lucije. Predškolci su tijekom prosinca zorno promatrali i učili o potrebnim životnim uvjetima za rast i razvoj biljaka.

U blagdanskom okružju prionuli su izrađivanju Slatke kućice, nastavno na interpretaciju animirane bajke Ivica i Marica. Razvijali su glazbene sposobnosti prateći ritam zvončića tijekom pjevanja pjesme Zvončići. 

S mnogo pozornosti izrađivali su ukrasne jele za Božićni sajam, čime su vježbali preciznost (rezanje šakarama), urednost (slikanje) te stvaranje rasporeda elemenata (ukras). 

Izradom kruna u obliku soba nagradili su se za polugodišnji trud u Maloj školi. 

Raznovrsnim aktivnostima realizirani su svi ciljevi i zadaće Godišnjeg plana i programa rada predškole planirani u prvom obrazovnom razdoblju.

 

Izvor: Sanela Tot, tekst i fotografije
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju