preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

EKO-FOTKA 2022.

Autor: Administrator , 24. 1. 2022.

SVRHA NATJEČAJA: Poticanje i razvijanje ljubavi za prirodne ljepote zavičaja, razvijanje kritičkog mišljenja prema tendencijama koje narušavaju prirodnu ravnotežu te osvješćivanje potrebe da je svaki pojedinac dužan živjeti i djelovati u suglasju s prirodom.

TEME:

A) „Priroda je u najmanjim stvarima najveličanstvenija“ „Natura in minimis maxima“ (latinska poslovica)

B) Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi (svi čovjekovi postupci koji nisu u skladu s održivim razvojem i prirodnom ravnotežom)

PROPOZICIJE:

  • U natječaju mogu sudjelovati učenici i učenice od petog do osmog razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Broj sudionika iz jedne škole nije ograničen.
  • Svaki sudionik – učenik/ učenica – može sudjelovati s najviše četiri (4) digitalne fotografije. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u bojama.
  • Fotografije trebaju biti dostavljene u digitalnom obliku, u JPG formatu, 300 dpi. Zadani format je 21x15 cm (15x21 cm).
  • U neki od servisa za online pohranu podataka tzv. „Oblak“ (Google Disk, OneDrive, DropBox) učitajte fotografije i organizirajte ih u mape prema određenoj temi. Link na fotografije pošaljite na mail ekofotka@gmail.com te uredite dozvole kako bi se fotografije mogle preuzeti.  Datoteke fotografija trebaju biti imenovane na način: ime i prezime autora i naziv fotografije. U PRIJAVNICI škola šalje podatke o svim autorima, nazivima fotografija i mentorima. Prijavnicu treba ispuniti odvojeno za temu A i temu B, a osim u digitalnom obliku treba je dostaviti i ispisanu na papiru, zemaljskom poštom.
  • Prijavom na natječaj mentori jamče da su fotografije autorsko djelo navedenih autora. Pojedini radovi bit će reproducirani, ali ne u komercijalne svrhe.
  • Radove će pregledati žiri i izabrati radove za izložbu te donijeti odluku o nagrađenim i pohvaljenim radovima. Odluke žirija su konačne i neopozive. 
  • Izabrani radovi bit će izloženi na WEB izložbi povodom Svjetskog dana zaštite okoliša.
  • Autorima najboljih radova bit će dodijeljene plakete, pohvale i nagrade. U svakoj temi dodjeljuje se zlatna plaketa za prvo mjesto, dvije srebrne za druga mjesta i tri brončane plakete za treća mjesta te do tri pohvale u svakoj temi. Proglašavaju se najuspješniji mentori, najuspješnija škola te škola s najviše radova.
  • Organizator će izraditi katalog u PDF-u, a prema financijskim mogućnostima i u tiskanom obliku. Sve škole sudionice bit će obaviještene o rezultatima natječaja.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA:

Sukladno Uredbi o zaštiti osobnih podataka, sudionici natječaja, učenici i mentori trebaju dostaviti privole organizatoru da može koristiti njihove osobne podatke. Bez priloženih privola autora i mentora, radovi se neće žirirati. Učitane fotografije, privole i prijavnice treba dostaviti, zaključno, do 30. travnja 2022.

Privole i prijavnice dostavljaju se na adresu:

Osnovna škola Ferdinandovac

Dravska

66 48356 Ferdinandovac

(Eko fotka)
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju