preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Predavanja za učenike 7. i 8. razreda o prevenciji nasilja

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 11. 3. 2022.

U četvrtak 10. ožujka i petak 11. ožujka 2022. za učenike Osnovne škole Vladimira Nazora iz Nove Bukovice pedagoginja je održala predavanje/radionicu za učenike na temu vršnjačkog nasilja u sklopu preventivnog projekta „Rizični oblici ponašanja učenika: kako ih spriječiti?“ financiranog od strane MZO-a.

Cilj je ovog projekta osnaživanje samozaštitnih potencijala mladih (točnije, učenika 7. i 8. razreda) u vršnjačkom nasilju uz edukaciju predavača stručnog kadra na kvalitetnim radionicama kako bismo prevenirali nepoćudne i negativne oblike ponašanja u rizičnom adolescentnom razdoblju.

Pedagoginja je radionicom s učenicama obradila temu vršnjačkog nasilja među mladim i učenicima škole. Upoznala ih je sa pojmovima i vrstama nasilja te su raspravljala o oblicima nasilja, utjecaju na ličnost i razvoj osobe, socijalizaciju žrtve u društvu, nejednakostima s kojima se svakodnevno susreću i dr.

Vezano uz ovaj projekt i predavanja izdan je i županijski vodič za kvalitetno provođenje slobodnog vremena pod nazivom „Iskoristi dan u VPŽ-u“ koji možete prolistati u nastavku. Tiskano izdanje za učenike 7. razreda učenicima je podijelila pedagoginja Ruža Živković na početku predavanja.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju