preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt „Pomozimo im da čitaju“ u osmome razredu

Autor: Mateja Vilček, 7. 4. 2022.

Kreativnost i marljivost učenika rezultirala je radovima koji će nekomu olakšati čitanje i razumijevanje književnih djela. 

Sudjelujući u projektu „Pomozimo im da čitaju“, učenici osmoga razreda osmišljavali su na koji način približiti i olakšati lektiru učenicima s poteškoćama. Odabrali su jedno književno djelo s popisa obveznih djela za cjelovito čitanje koje su već obradili. Nakon odabira lektirnoga djela učenici su trebali odabrati način na koji će približiti to djelo učenicima s poteškoćama. 


Ta su djela zasjala u svojem novom ruhu, i to kao slikovnica, strip, zvučni zapisi. Osim toga, učenici su osmislili knjižicu u kojoj se nalazi karakterizacija likova iz djela Breza te kviz u digitalnome alatu Kahoot za ponavljanje likova i sadržaja toga djela. 

 


Među odabranim djelima našli su se Galeb Jonathan Livingston Richarda Bacha, Mali princ Antoinea de Saint-Exupéryja, Breza Slavka Kolara i Priče iz Vukovara Siniše Glavaševića. 


Svoje su radove, koji će biti dostupni u školskoj knjižnici, predstavili na satu Hrvatskoga jezika.

 

Učenici su svojim radovima na kreativan način predstavili književna djela, približili ih svojim vršnjacima i omogućili korištenje zanimljive građe i sljedećim naraštajima naših učenika. 

 

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju