preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Proljeće lista, predškolska skupina blista

Autor: Lareta Žubrinić, 19. 5. 2022.

Naši predškolci pozdravili su proljeće 13. svibnja. U školskom parku napravili su piknik!

Istraživali su prirodu oko sebe te uočavali vremenske prilike, biljke i životinje koje su ugledali u svojoj blizini. Najzanimljiviji bio im je hotel za kukce koji je svoje mjesto pronašao u hladovini. Predškolci su promatrali kukce te opisivali oblik i građu hotela. Rješavali su proljetni listić, ponavljajući količinu, pridruživanje, izdvajanje, brojku i par. Zalijevali su cvijeće plave i žute boje koje su posadili 9. svibnja tijekom obilježavanja Dana eTwinninga.


Osim o proljeću, na zabavan i dobi primjeren način, učili su o prometu i prometnim sredstvima pomoću Prometne bojanke za djecu u izdanju međunarodne policijske organizacije IPA - Hrvatska Sekcija koja je besplatno podijeljena predškolcima Virovitičko-podravske županije na početku nastavne godine. 


Šetnjom ulicama Nove Bukovice spoznali su osnovna ponašanja u prometu s ciljem postizanja željene razine sigurnosti i sprječavanja neželjenih posljedica. Vježbali su siguran prelazak preko obilježenog pješačkog prijelaza sa i bez semafora. Putem su uočili zgradu Vatrogasnog doma, opisivali izgled vatrogasnog vozila te objašnjavali kada trebaju zvati vatrogasce i koji broj pozvati. Učili su pravila ponašanja na autobusnoj stanici te čemu ona služi. 


U hladovini školskoga parka igrali su elementarne i štafetne igre.


Opisanim aktivnostima realizirani su ciljevi eTwinning projekata Vrtuljak prijateljstva, Živimo zeleno 2 te Brže, više, jače u kojima sudjeluje naša predškolska skupina. 

Izvor: Sanela Tot, odgajateljica u predškolskom programu


Izvor: Sanela Tot, odgojiteljica u predškolskom programu


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju