2015-11-27 13:27:31

Mladi vrtlari počeli s radovima

Sekcija Mladi vrtlari Učeničke zadruge „Bukvica“ lagano kreće u biznis. Naime, danas smo posadili 10 sadnica lijeske koje nam je velikodušno doniralo Poljoprivredno poduzeće Orahovica. U nastavku pročitajte i pogledajte kako je tekla sadnja i tko je prva učenica koja se je upisala u Mlade vrtlare.

Vani je postalo ozbiljno hladno pa bi netko pomislio da su se svi već lagano uvukli u toplinu svoga doma. Kod nas u školi je naravno drukčije. Mladim vrtlarima nije smetala hladnoća pa su zasukali rukave i uz pomoć našeg domara Ivice posadili lijesku. Prvo smo iskopali rupe za sadnice, malo zagnojili zemlju, ubacili sadnice, a zatim zakopali rupe. Kroz sljedećih par godina očekujemo i prvi urod. Kako je sadnja izgledala, pogledajte na slikama.

Mladi vrtlari sadnjom lijeske najavljuju da će biti vrlo aktivna i poduzetna sekcija. Upisi u Mlade vrtlare za učenike od 5. do 8. razreda traju do ponedjeljka, a već prvoga dana se u vrtlare upisalo 27 učenika. Učenica koja je s nestrpljenjem čekala upis u Mlade vrtlare i koja se je prva upisala je Marija Grdić, učenica 6. razreda. Na slici ispod možete vidjeti kako Marija stavlja svoj potpis na pristupnicu za Mlade vrtlare.


Cilj ove sekcije je učenike naučiti samostalnosti u uzgoju hrane te razviti ljubav prema prirodi i ekološku svijest.
 

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '1434593456850818', xfbml : true, version : 'v2.3' }); }; (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));  

 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica