2019-09-14 09:16:24

Radosno okupljanje učenika PŠ Miljevci!

Dugo, vrelo ljeto je iza nas.  Školsko zvono se uobičajeno oglasilo početkom mjeseca rujna (Ove školske godine sedmicu kasnije!) i pozvalo školarce na rad i druženje.

Okupljeni u miljevačkoj školskoj zgradi - lijepo uređenoj, kako i priliči takvom događaju, svi učenici su, zajedno sa svojim roditeljima i učiteljima, svečano (zvucima hrvatske himne) označili početak nove školske godine. 

Naša je školica zablistala osvježena u novim bojama i uređena dočekala novu školsku godinu zahvaljujući i angažiranim roditeljima i braćom naših učenika: hvala obitelji Sobol (hvala mami Jeleni!), obitelji Nikolić (hvala mami Veri i braci Alenu!), obitelji Terek (hvala, tata Darko!), hvala i mami Tamari Kišur, bivšoj učenici Eleni Koleno, kao i učiteljicama Nadin, Marini, Jasminki i spremačici Tatjani. Novi projektor i platno u učionici 3. i 4. razreda postavili su nam pedagog Darko, domar Ivica i naš bivši učenik Dino. 

 

 

 

 

 

 

 

A ova školska godina (2019./2020.) ni po čemu nije i ne bi trebala biti „obična“! Tomu je nekoliko razloga:

Gotovo svi udžbenici i radni materijali učenike su već dočekali na njihovim klupama što znatno olakšava naš rad od samog početka nastavne godine. Učenike prvoškolce dočekale su na klupama: vrećice za papuče, časopis Smib, olovka, prigodan raspored sati, kartica za ime te čitalica (didaktičko pomagalo za lakše čitanje). U ime najmlađih učenika i njihovih roditelja, HVALA Školskoj knjizi na tome! Naših pet dosadašnjih „četvrtaša“ ( Lara, Leon, Daniela, Stjepan i Dominik) svojim prelaskom u matičnu školu „oslobodili“ su klupe i svoja radna mjesta  ustupili isto tolikom broju ovogodišnjih učenika  4. razreda:  Gabrijelu, Anji, Matiji, Marti i Mihaelu. Oni će, kao najstariji u našoj područnoj školi, budnim okom i dobrim osobnim primjerom paziti na sve ostale mlađe učenike.  A oni su: 3. razred: Viktorija, Eleonora, Ana, Luka, Saša, Darijo i Leo (7 učenika) 2. razred: Ivano, Dora, Dunja, Luka (4 učenika)

 

 

 

A naši prvoškolci koji će od sada pa nadalje uživati u svekolikoj pažnji učenika starijih razreda i svih svojih učitelja su:

      Sebastian, Erina Ana, Marija, Emanuel i Lana (5 učenika)

 

  Ukupan broj učenika PŠ Miljevci, zacjelo primjećujete, uopće nije tako malen (21) te nam, uz tek malu pomoć „sa strane“, omogućuje sastavljanje dvaju standarnih nogometnih ekipa, a to nipošto nije „mala stvar“. Tim više što smo već u prvoj nastavnoj sedmici obilježili Hrvatski olimpijski dan (10. rujna) pa nas spoznaja kako nas ima dovoljno za razna sportska i druga nadmetanja, osobito veseli! Kao što i sami primijećujete, novu školsku godinu počinjemo u duhu olimpijskog gesla „Brže, više, jače!“ Nadam se da će nam ono dobro i korisno poslužiti našim miljevačkim đacima i u nastavku ove školske godine i da ćemo do njenog završetka uspješno ostvariti sve planirane ciljeve i zadaće.

 K tomu, ovo je godina kojom „startamo“ i s novim obrazovnim konceptom  poznatijim pod nazivom „Škola za život“. Njime će ove školske godine biti obuhvaćeni i naši miljevački prvoškolci, koje očekuju (Jednako kao i njihove učitelje!) novi izazovi  pa im stoga držimo palčeve i želimo uspješan i radostan početak školovanja.

 I ostalim našim miljevačkim i bukovačkim učenicima također želimo uspješan početek (Naravno, i ostatak!) nove školske godine.

 Na ulazu u školu, taj nepresušni „rudnik znanja“ stoga, uz pozdravne riječi naše ravnateljice Larete Žubrinić  i riječi ohrabrenja i dobrodošlice koje je svima uputio naš školski pedagog Darko Samardžić, naše je učenike dočekalo „jedno“ - velikim slovima ispisano:  S R E T N O!

 

Autori vijesti:  Jasminka Stošić, učiteljica RN u PŠ Miljevci (tekst), Ines Puškarić (foto)

 

  


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica