2019-09-26 19:16:45

Miljevački dani kukuruza

Učenici Područne škole Miljevci sudjelovali su na 12. Miljevačkim danima kukuruza, manifestaciji  kojom miljevački Slovaci prikazuju svoju bogatu kulturu i običaje.

Prije više od 180 godina Slovaci su došli u Miljevce, našli su ovdje svoj dom i sa sobom donijeli svoje običaje, pjesmu i ples. Učenici područne miljevačke škole, potomci tih vrijednih Slovaka, zato i uče slovački jezik i kulturu po modelu C, u mlađoj i starijoj dobnoj skupini. 

Nastup naših učenika na Miljevačkim danima kukuruza bio je prekrasan!

Uz voditeljicu dječje skupine Željke Kraljik: 

Foto: Željko Felbar

Foto: Željko Felbar

Uz učiteljice Jasminku Stošić i Marinu Kordi: 

foto: Željko Felbar

Ove godine  učenici su se posebno radovali dolasku dragih gostiju iz prijateljskog slovačkog grada Oščadnica, a s njima je došla i ravnateljica Zakladne škole Oščadnica - Ustredie Veronika Mačuhova koja im je donijela puno lijepih i slatkih poklona noseći pozdrave učenika i učitelja prijateljske škole!

Puno im hvala na tome! Dakujem veľmi pekne!

 

 Naši su se gosti lijepo zabavili i družili na nizu aktivnosti koje su pripremili miljevački članovi Matice slovačke te su naučili mnoge zanimljivosti vezane uz diljem Slavonije poznate "Miljevačke dane kukuruza’". Naši su im učenici dobrodošlicu poželjeli na svoj kreativan način.


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica