2019-10-06 17:58:51

Pozdrav jeseni u Orahovici i predivnom Ružica-gradu

„Tiho, tiho pada list za listom žut,
pokrio je staze, ceste, šumski put.
Vjetar grane ljulja nježno ko u snu,
blagi mir je šumu obuzeo svu“

 

A takav mir obuzeo je i nas poludnevnim izletom „Pozdrav jeseni“ provedenim u Orahovici. Učenici razredne nastave matične i područne škole sa svojim učiteljicama iskoristili su prekrasan jesenski dan i proveli ga u orahovačkom kraju.

 

Krenuli smo u jutarnjim satima i panoramskim razgledom grada iz autobusa vidjeli sve važnije objekte i ustanove u gradu. 
Autobus nas je dovezao do ulaska na jezero Orah, a ostatak izleta proveli smo hodajući i na taj način i sami smo bili sudionici Svjetskog dana hodanja.

 


Zaputili smo se put zidina Ružice grada. Uz put pratili smo promjene u prirodi i proučavali poučne karte uzduž staze. Došavši podno utvrde popeli smo se na Vidikovac odakle se proteže prekrasan pogled na širu okolicu grada.

 


Prije samog uspona na utvrdu odmorili smo se i doručkovali. Okrijepljeni nastavili smo put. Učenici su bili oduševljeni srednjovjekovnim zidinama jer malo tko ih je do sada uopće vidio. 


Vrativši se u podnožje poslušali smo audio -snimku Radio Orahovice: Legende o Ružica gradu koja je nastala u sklopu jednog našeg eTwinning projekta. (ovdje ju i vi možete poslušati!).


Dan smo nastavili izvanučioničnom nastavom predmetima prema rasporedu svakog razreda. Našli su se sadržaji Hrvatskog jezika, Prirode i društva, Glazbene kulture, Likovne kulture, Tjelesne i zdravstvene kulture. 


Prije samog odlaska prošetali smo oko  lijepog i čistoga jezera.


Sretni, zadovoljni, umorni, ali prepuni dojmova o svemu viđenom šaljemo Vam pozdrave iz Orahovice!

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica