2019-10-14 17:19:42

Dječji tjedan u našoj školi

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu u obitelji i lokalnoj zajednici. 

Svake godine, organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama, potiču na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava, radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Djeci je naglašeno da su dječja prava dio temeljnih ljudskih prava te da ih trebaju ostvarivati uvijek i svugdje pa ih treba poštivati, promicati i unaprjeđivati cijelu godinu, a ne samo u ovome Dječjem tjednu.

Svoje stavove o dječjim pravima po prvi put su izrazili učenici 1. razreda nacrtanim porukama koje su postavljene u obliku plakata na školski pano. Zajedno sa ostalim učenicima razredne nastave nastavili su igrama naših roditelja na školskom dvorištu i igralištu - školica; ide maca oko tebe; crna kraljica; graničar …

 

 

 

 

U sklopu dječjeg tjedna uz razigranu dječju maštu osmišljen je i oslikan veseli pješački prijelaz ispred naše škole. Cilj je bio poticanje najmlađih na korištenje pješačkih prijelaza te povećanje sigurnosti u prometu i bolja vidljivost. Veselim pješačkim prijelazom prošetala je povorka razigrane djece uz pratnju svojih učiteljica.

 

 

 

Bio je to vrlo zanimljiv tjedan pun edukacija, igre i zabave svim našim učenicima, a prvenstveno prvašićima.

 

Izvor: Marija Vencl, učiteljica 1. razreda ( tekst i foto)

 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica