2019-11-13 10:55:06

Poezija u hyperlinku - osmaši obilježili Mjesec hrvatske knjige
Učenici osmog razreda s knjižničarkom su obilježili Mjesec hrvatske knjige. Svoj doživljaj poezije prikazali su na malo drukčiji način.

Tema Mjeseca hrvatske knjige 2019. je "U ritmu čitanja". Budući da poezija ima svoj ritam, a jezik svoju melodioznost, ne čudimo se upravo ovakvom imenu manifestacije.

Osmaši su dobili zadatak prikazati svoj doživljaj poezije služeći se poveznicama (hyperlink). Zadana im je poezija koja je već uglazbljena i izvode je poznati i manje poznati hrvatski glazbenici. Jedna je pjesma ponovljena jer su obje uglazbljene inačice vrlo zanimljive, a jedna pjesma nije uglazbljena, nego je čita poznata i ekscentrična hrvatska pjevačica.

Učenici su prvo morali na naslov pjesme postaviti poveznicu na glazbeni inačicu. Zatim su poeziju čitali i postavljali poveznice prema slikama, glazbi, tekstovima i stranicama na koje ih asociraju određeni stihovi ili motivi iz pjesme. Na kraju su svoj dokument uljepšali slikom.

Ukoliko vas zanima koji to pjevači izvode tekstove poznatih pjesnika, evo prilike. Radovi  osmaša priloženi su u zasebnim word dokumentima kako se ne bi izgubio oblik dokumeta ili poveznica.

Za pregled poveznica pomaknete pokazivač iznad poveznice, držite "ctrl" i "kliknete". Uživajte u uglazbljenoj hrvatskoj poeziji!

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica