2019-11-20 18:20:55

Dan ljubaznosti u Miljevcima

Međunarodni dan ljubaznosti obilježava se 13.studenog svake godine od 1998., a kako je ljubaznost značajna u svakodnevnoj interaciji sa svima koje sretnemo, maleni Miljevčani su nam to pokazali svojim riječima i djelima upravo na sam Dan ljubaznosti.

Učiteljica Nadin pripremila je za učenike „Kidness wheel”.

Učenici skupine eT Bees podijeli su se u dvije skupine, na dječake i na djevojčice. Vrtili smo naše kolo ljubaznosti i zabavljali se.

 

 

Svi učenici unutar skupine sudjelovali su u svakom izazovu koji su dobili. Izricali su komplimente jedni drugima, govorili o osjećajima, u sebi pronalazili osobine na koje su ponosni, jedni druge su poticali na smijeh i na izražavanje pozitivnih misli i osjećaja. Iako je bilo najteže međusobno se zagrliti zbog sramežljivosti, zaključili smo da nam svima topao prijateljski zagrljaj jako dobro dođe, pogotovo kad smo tužni i neraspoloženi.

 

 

Aktivnost „Kindness wheel” završili smo tako da su učenici jedni drugima dali „high five”!

 

 

Za kraj su učenici izrazili svoje zadovoljstvo „palčevima”.

 

 

Iako je Dan ljubaznosti iza nas, svaki dan je prilika da budemo ljubazni prema osobama iz svog okruženja. Svima nama osmijeh, zagrljaj, lijepa riječ potaknu osjećaj mira, sreće, zadovoljstva, a nekome mogu biti i od životne važnosti. Ako vam treba dodatni poticaj, zaigrajte i vi „Kindness wheel”.

 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica