2019-12-10 12:43:42

A NA KRAJU SEDMICE – PUNA SRCA I ČIZMICE!

Sveti Nikola, zaštitnik djece, pomoraca  i ribara dolazi svake godine 6. prosinca i uveseljava djecu predškolskog i mlađeg  školskog uzrasta. Tako je bilo i ovoga petka, kada se Nikola točno u podne dovezao vlakom na željezničku postaju u Novoj Bukovici. Vreću sa slatkišima brzo je, uz pomoć svojh dvaju pratitelja – anđela, isprazio jer je djece, koja su ga unatoč hladnom zimskom danu strpljivo čekala i dočekala, bilo puno. 

U znak zahvalnosti mališani su svom dobročinitelju otpjevali pjesmu dobrodošlice, a potom su se svi zajedno uputili do bukovačkog Doma kulture, gdje im je Nikola svakome ponaosob uručio lijepe i šuškave poklone.

Bila je to prava dječja fešta! Darovi su izmamili osmijehe na lica svih mališana, a osobito veseli su bili najmlađi posjetitelji jer je Nikola i ove godine odlučio krenuti na put bez Krampusa. Poznata je stvar da u našoj školi, kao i u njezinoj okolici gotovo da i nema zločestih mališana pa bi Krampus bespotrebno dolazio. Nikola mu je stoga zapovijedio da sve šibe kojima raspolaže baci u peć kako bi ga dočekala topla kuća kada se vrati sa svog putovanja.

Ipak, miljevačke učenike ove su godine, uz slatkiš u čizmici na prozoru učionice, dočekale i  vrlo neoobične „jestive  šibe“! One su učenicima trebale biti samo slikovit i ukusan podsjetnik  na važnost pristojnog i odgovornog ponašanja u školi i izvan nje. Kako su im ove lažne šibe vrlo ugodno zamirisale, miljevački malci su ih u slast pojeli i time odagnali svaku pomisao na groznog Krampusa. Pošto su se malo i osladili, svi odreda siti i zadovoljni, prionuli su na posao!

Složili su se s idejom kako bi bilo dobro kada bi sveti Nikola, umjesto jednom u godini, dolazio barem jedamput mjesečno. Sigurni smo kako nitko od mališana u našoj školi ne bi također imao ništa protiv toga! Jer uvjerili smo se: Uz Nikolinu pomoć i blagoslov učenje doista nije mučenje!

Našem dragom svetom Nikoli želimo stoga dobro zdravlje, lake i brze noge  i prepunu vreću kako bi i ubuduće mamio na lica dječje osmjehe i donosio SVIMA SAMO SREĆU!

U našem Fotogledu pogledajte veliku fotogaleriju!

 

 

 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica