2020-01-22 22:20:57

Dan zagrljaja

Da su zagrljaji važni zaključio je i američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. koji je 21. siječanj proglasio Međunarodnim danom zagrljaja.

Psiholozi smatraju kako će vam pet do šest zagrljaja dnevno učiniti život dužim i ljepšim, a ljekovita svojstva zagrljaja potvrdila je i američka psihologinja Virginia Satir koja smatra kako je čovjeku potrebno četiri zagrljaja na dan kako bi preživio, osam da bismo se održali, a 12 zagrljaja da bismo napredovali.

Učenici skupine „eT Bees“ dan su započeli grljenjem. Kako smo svi u školu došli umorni i pospani, nakon grljenja, zaključili smo da su nam topli iskreni prijateljski zagrljaji podigli raspoloženje i uljepšali početak dana.

 

 

Zatim smo odlučili izraditi pano povodom Dana zagrljaja, a s obzirom da je zima i da svi iščekujemo snježne pahuljice, odlučili smo ih prizvati snježnim zagrljajima malenih snjegovića.

 

 

Jeste li znali da grljenje snažno utječe na emocionalni i intelektualni razvoj djeteta? Još samo jedan razlog da se svakodnevno grlite. Krenite već danas, minimalno dvanaest! 😊

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica