2020-02-19 19:11:52

In memoriam - Zdenko Bedeković

Ovim putem javljamo kako će se posljednji ispraćaj gospodina Zdenka Bedekovića (1944.-2020.) umirovljenog  djelatnika OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica održati u četvrtak  20. veljače 2020. s početkom u 15 sati na groblju u Novoj Bukovici. 


Zdenko Bedeković tijekom svojega radnoga vijeka bio je vrlo aktivan član lokalne i šire zajednice.  Bio je učitelj povijesti i zemljopisa, a 1974. imenovan je direktorom škole koja je tada imala  343 učenika. U to je vrijeme s radom započela školska kuhinja.
Od 1975. osnovana je i u Novoj Bukovici  organizacija Društvo Naša djeca čiji je bio predsjednik. 

Nakon što je od 1983. odlučeno da će bukovačka škola dobiti status radne jedinice pri OŠ Mikleuš, gospodin Bedeković imenovan je njezinim  rukovoditeljem. U njegovo vrijeme adaptirana je školska zgrada, uvedena je u školu  prva  telefonska linija na ovome području, s radom je započela kotlovnica s centralnim loženjem, a osnovana je tamburaška sekcija u okviru tadašnjeg KUD-a. 


Po završetku mandata Zdenko Bedeković napušta školu, ali i dalje ostaje brinuti za razvoj školstva i dobrobit najmlađih te odlazi na mjesto tajnika SIZ-a za odgoj i obrazovanje i društvenu brigu o djeci predškolskog uzrasta. Cijelo to vrijeme vrijedan je i aktivan voditelj izviđača, ali i predsjednik organizacije DND- a Slatina od 1989. do 1992., a od  osnutka Općine Nova Bukovica 1993., pa do svoga umirovljenja 2003., njezin tajnik.

Obitelji izražavamo iskrenu sućut.

Kolega Zdenko, počivali u miru Božjem!


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica