2020-02-22 17:53:50

"Vrline znanja - ulaganje u ljude i zajednice" - radionica

Ovaj projekt doprinosi održivom razvoju i socijalnoj koheziji tako da se ojača uloga škole u procesima razvoja zajednice kroz suradnju različitih dionika u lokalnoj zajednici. Jedna od planiranih aktivnosti u sklopu toga projekta  je danas održana radionica "Organiziranje zajednice" na kojoj su sudjelovali predstavnici različitih udruga i institucija u našoj lokalnoj zajednici.

Nakon dvodnevne edukacijie učitelja škole o razvoju školskog volontiranja,  u veljači započinjemo s provedbom programa koje je napisao tim školskog volonterskog kluba. 

Kako bi se školski volonterski programi razvijali i provodili,  naša je škola  na današnjoj radionici okupila zainteresirane dionike s jednim ciljem  - izraditi plan lokalne akcije usmjerene povećanju kvalitete života u našoj zajednici.

Podršku i savjete u izradi toga plana dobili smo od voditeljica projekta Jelene Gordane Zloić i Branke Kaselj iz Zaklade Slagalica te Mirne Šmit iz Volonterskog centra Osijek. 

 

Na radionicu su se odazvali brojni članovi zajednice među kojima su bili predstavnici Vijeća roditelja, načelnik Općine Nova Bukovica, predstavnice KUD-a Lipa i Matice slovačke Miljevci, Udruge žena "Bukovica u srcu", predstavnici DVD Nova Bukovica-Brezik uz djelatnike škole.

Sudjelovanje u osmišljavanju provedbe naše zajedničke akcije bilo je vrlo aktivno, poduzetno i produktivno!

Korisnih ideja, zanimljivih pitanja, kao i konstruktivnih prijedloga i komentara nije nedostajalo, a savjeti i iskustva naših gošći doista su nam od velike pomoći. 

Zahvaljujemo svima na dolasku i aktivnom sudjelovanju u radu te i nadalje nastavljamo s projektnim aktivnostima i provedbom zajedničke akcije.

 

Projekt „Vrline znanja – ulaganje u ljude i zajednice“ u kojemu sudjeluju osnovne škole iz Čačinaca, Nove Bukovice, Čađavice, Levanjske Varoši, Čaglina, Strizivojne i Dalja provodi Volonterski centar Osijek i partneri Zaklada Slagalica, Zeleni Osijek, Grad Osijek, OŠ Antuna Gustava Matoša – Čačinci i Medicinska škola Osijek, a financira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje. 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica