2020-02-27 09:25:01

Veseli ritam pokreta - smotra amaterskog plesa i likovnih radova
Mažoretkinje grada Valpova u suradnji s Osnovnom školom Ladimirevci organiziraju 6. smotru amaterskog plesa „Veseli ritam pokreta“ i smotru likovnih radova povodom Međunarodnog dana plesa pod pokroviteljstvom Grada Valpova i Turističke zajednice Grada Valpova.

Događanje će obuhvatiti izvedbu plesnih točki u kategorijama mažoret plesa, kreativnog plesa i „duet dance“. Na smotri mogu sudjelovati  plesači iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te udruga. Revijalnog je karaktera s ciljem isticanja plesa kao umjetničkog izričaja i razvoja motoričkih funkcija te kondicije, kreativnost i sklada pokreta.

Planirano vrijeme održavanja Smotre je 25. travnja 2020. s početkom u 11 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Valpovu,  Dr. Franje Tuđmana 4. 

Vaše prijave očekujemo do 10. travnja 2020.  Prijaviti se možete u sljedećim kategorijama:

PLESNE KATEGORIJE:

MAŽORET PLES (u plesu koristiti jednostavnije plesne elemente, naglasak je na marširanju, izmjenama formacija (pokrivenosti poda), dinamičnosti i usklađenosti tima, dizanja, akrobacije i odlaganje štapa na pod nije dozvoljeno) KREATIVNI PLES (tehnika mora biti primjerena dobnoj skupini, naglasak je na timskome radu te usklađenosti, plesna tehnika sa ili bez rekvizita koja izražava ritam i tempo glazbe; stil plesa i plesne tehnike po izboru, dizanja su dozvoljena te lakše akrobacije) DUET DANCE (tehnika mora biti primjerena dobnoj skupini, naglasak je na  usklađenosti para, plesna tehnika sa ili bez rekvizita koja izražava ritam i tempo glazbe; stil plesa i plesne tehnike po izboru, dizanja su dozvoljena te lakše akrobacije)

Melodije po izboru

Molimo dostaviti glazbu i pripremiti kvalitetan nosač zvuka (CD) ili USB.

Trajanje:

dječja i kadetska dob do 1:30

 juniorska i seniorska do 2:30

 

DOBNE SKUPINE:

A  Dječja (do 9 godina)

B   Kadetska (10 – 12)

C   Juniorska (13 – 15)

D  Seniorska (16+)

 

Mirela Skelac, predsjednica

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica